Vīķe-Freiberga: Ja varētu, es aizsardzības budžetu palielinātu vēl ātrāk

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga atbalsta ieceri aizsardzības budžetu līdz 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP) palielināt jau līdz 2018.gadam un uzskata to par nepieciešamību.

«Ja man būtu teikšana, es to darītu vēl ātrāk,» šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) sacīja Vīķe-Freiberga. Viņa gan piebilda, ka neesot līdzekļu, lai to paveiktu ātrāk.

Aizsardzības budžeta palielināšana, viņasprāt, nav luksuss, bet gan nepieciešamība. Jo īpaši svarīgi tas ir pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā. «Mēs redzam, pie kā tas ir novedis Ukrainā un dažā labā citā valstī,» piebilda eksprezidente.

Jau ziņots, ka valsts augstākās amatpersonas ir vienisprātis, ka aizsardzības budžets līdz 2% no IKP jāpalielina jau līdz 2018.gadam, kas ir par diviem gadiem ātrāk, nekā bija plānots iepriekš.

Ministru prezidente lūgusi Aizsardzības ministriju un Finanšu ministriju kopīgi veikt aprēķinus, lai varētu saprast, kā tas finansiālā izteiksmē izskatīsies 2016., 2017. un 2018.gada valsts budžetā. Aprēķini būs jāiesniedz valdībā izvērtēšanai. Pagaidām gan nav noteikts konkrēts termiņš, kādā ziņojums valdībā būtu iesniedzams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu