Kažoka: Jātop partiju sistēmai, kas piedāvā alternatīvas un spēcīgas komandas valsts pārvaldīšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Svarīgs mērķis ir tādas partiju sistēmas izveidošanās, kura piedāvā alternatīvas un spēcīgas komandas valsts pārvaldīšanai, šodien starptautiskās konferences «Parlamentārās demokrātijas pilnveidošana» diskusijā sacīja politoloģe Iveta Kažoka.

Komentējot ideju par stabilu partiju sistēmu, politoloģe norādīja, ka ir divas situācijas, kad stabila partiju sistēma nebūtu vēlama un tai nebūtu jābūt kā pašmērķim. Pirmais gadījums, kad tas nebūtu vēlams, ir situācija, kad partijas vairāk ir kā biznesa projekti, kas strādā šaurām interesēm - Latvijā gan šādi apstākļi ir daļēji noiets etaps, viņa sacīja.

Tāpat stabilitāte nebūtu atbalstāma, ja partiju sistēma veido «lielu, neskaidru purvu», kur nav atšķirību starp partijām un kur politisko spēku pārstāvjiem nav mērķis uzlabot savas partijas, skaidroja politoloģe.

Kā ziņots, šodien Rīgā notiekošās konferences mērķis ir viedokļu apmaiņa par politisko partiju lomu parlamentārajā demokrātijā, kā arī par jautājumiem, kas skar atbildīgas pārvaldības īstenotājus - valdību un patstāvīgās iestādes, informēja Prezidenta preses dienestā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu