Pabriesmīgas sajūtas sagādājis slavenais slimnīcas krēsls

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Nepatīkamas izjūtas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Observācijas nodaļā piedzīvojusi kāda TVNET lasītāja, kuras bērnam bija augsta temperatūra. Sieviete sūdzējās, ka nācies pavadīt nakti uz cieta plastmasas krēsla, turot slimo un raudošo dēliņu rokās. Savukārt slimnīcā TVNET noskaidroja, ka slimnīca vēl nav paguvusi saņemt ērtos atpūtas krēslus vecākiem.

Lasītāja Inga, izlasījusi rakstu par vecāku iespējām palikt pa nakti Bērnu slimnīcā, TVNET rakstīja: "Vēlējos uzrakstīt arī savu pieredzi, varbūt noder, un, ja ir iespēja mainīt kaut ko sistēmā, tad labprāt padalos ar informāciju.

Ar savu gadu veco dēlu arī tiku līdz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Observācijas nodaļai. Bija augsta temperatūra, un pēc vairākiem centieniem nosist temperatūru tika izsaukta ātrā palīdzība, un pēc ātrās palīdzības rekomendācijas mūs nogādāja slimnīcā. Ieradāmies, apskatīja mūs dežurējošais ārsts un nosūtīja uz nodaļu.

Es speciāli prasīju atsevišķu palātu par samaksu, bet man teica - nē, mums tādu nav.

Atsevišķu palātu gribēju, jo bērnu baroju, viņš man ir nemierīgs, lai netraucētu citus, kā arī lai pašai ir mierīgi. Mūs izvietoja palātā ar vēl vienu māmiņu un viņas meitiņu.

Bērnam tika uzlikta sistēma, blakus ir maza gultiņa bērnam un man tas slavenais krēsls.

Bērnam bija augsta temperatūra, un tāpēc viņam bija fiziski grūti nogulēt,

tāpēc es turēju bērnu visu nakti uz rokām, sēžot krēslā.

Pārlikt viņu gultiņā nebija iespējas, jo adata ar katetru dūrās un bērns visu laiku raudāja un cēlās augšā.

Tas nekas, ka es visu dienu darbā. Slikti sākām justies vakarpusē, kā rezultātā man diennakti nesanāca atpūsties, jo nevarēju atļauties nosnausties - bija jātur bērns uz rokām.

Ja mums būtu gulta tāda izmēra, ka es tajā varētu ielīst, tad nebūtu nekādu problēmu, bet tas plastmasas krēsls ir kronis visam! Pati esmu 1,60 m, nevis 2,20 m. Izsaukt vīru, lai tas uz laiciņu atbrauc un palaiž mani uz mājām, arī nevar, jo tā ir nodaļa, kurai ir karantīnas režīms, un vecāki nevar nomainīt viens otru...

Nerunājot par to, ka nav iespējams iziet ārā un nopirkt tos pašus pamperus. Tāpēc laipni aizdevu mūsu palātas kaimiņiem pamperus, jo viņiem pietrūka. Iziet ārā ir problemātiski, ņemot vērā, ka bērni ir maziņi un stresā par vietu kā tādu. Protams, paldies dakterim, bet

naktī, kad jutu, ka temperatūra bērnam ceļas atkal, es lūdzu, lai man atnes termometru, lai izmērītu bērnam temperatūru.

Vai tiešām man tas ir jādara, vai tomēr medicīnas personālam, kam būtu jānovēro bērna veselības stāvokļa tendences?

Rezumējot - es labprāt arī pagulētu, kā to darīja medicīnas personāls tajā naktī...

Viņi krāca pa visu nodaļu. Bet man, redz, nav ne jāguļ, ne uz aptieku jāiet. Mēs arī nesaņēmām pienācīgu medicīnas personāla uzraudzību."

Kā situāciju skaidro slimnīcā?

Savukārt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece TVNET skaidroja, ka Observācijas nodaļā pacienti tiek novēroti, ārstēti un aprūpēti vidēji astoņas stundas, bet atsevišķos gadījumos līdz 24 stundām, neievietojot bērnu slimnīcā.

Observācijas nodaļā, ņemot vērā salīdzinoši īso pacientu uzturēšanās laiku, vecākiem netiek piedāvāta atsevišķa gulta, bet ērti atpūtas krēsli,

lai iespējami atvieglotu vecāku uzturēšanos līdzās bērnam. Palielinoties gripas, rotavīrusa u.c. vīrusinfekcijām, atvērts jauns Observācijas nodaļas postenis, taču vēl nav paspēts saņemt minētos atpūtas krēslus vecākiem.

"Mēs atbalstām vecāku klātbūtni slimnīcā, jo tas rada drošības sajūtu bērnam un uzlabo viņa emocionālo labsajūtu. Vecākiem ir iespēja mainīties bērna ārstēšanas procesā, taču aicinām par to informēt medicīnas personālu, kā arī, ja nepieciešams uz mirkli atstāt mazuli, tas ir iespējams, vaicājiet personālam.

Vienlaikus vecāki ir indikators, kuri ziņo medicīnas personālam par izmaiņām (pašsajūtā, vēdera izejā, saziņā, temperatūras svārstības u.c ), kas saistītas ar bērna veselību ārstēšanās laikā," viņa raksturoja vecāku lomu.

Kāda ir Tava pieredze slimnīcā? Raksti komentāros vai uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

Mēs Tavu pieredzi pastāstīsim pārējiem TVNET lasītājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu