Pildegovičs: Minskā panāktais pamiers ir trausls

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Minskā panāktā vienošanās par situācijas stabilizāciju Ukrainā ir trausla, šodien Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras rīkotajā konferencē «Eksporta diena» atzina Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs.

Viņš uzsvēra, ka Latvija iestājas par situācijas risināšanu diplomātiskā ceļā, kā arī Latvija nevēlas, lai konflikts saasinātos un turpinātos jauns sankciju vilnis.

«Situācija Ukrainā ir trausla. Minskā panāktais pamiers ir trausls. Tāpēc ĀM turpina diskusijas, lai situāciju Ukrainā stabilizētu un pārtrauktu karadarbību,» uzsvēra Pildegovičs.

Tajā pašā laikā ĀM valsts sekretārs atzina - ja Krievija apzināti mēģinās provocēt un konflikts vērsīsies plašumā, nav izslēgts, ka sekos nākamais pret Krieviju vērstais sankciju vilnis. «Bet tas nav vēlamākais scenārijs,» piebilda Pildegovičs.

Jau vēstīts, ka Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi 12.februārī sarunās Minskā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Ignorējot pamiera vienošanos, Krievijas algotņi un karavīri uzbruka stratēģiski svarīgajai Debaļcevei un sāka savilkt spēkus pie Mariupoles.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu