Slimnīcu biedrība: valsts noteiktie zemie tarifi pakalpojumiem nav nekāds gada atklājums

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts noteiktie zemie tarifi pakalpojumu apmaksai slimnīcās nav nekāds gada atklājums, komentējot veselības ministra paziņojumus par Austrumu slimnīcas finanšu grūtībām, paziņojusi Latvijas slimnīcu biedrība.

«Valsts noteikto zemo tarifu apmaksa nav šā gada atklājums. Par to gan Slimnīcu biedrība, gan Latvijas slimnīcas ir informējušas Veselības ministriju un Nacionālo Veselības dienestu.

Tā ir problēma daudzu gadu garumā

un diskusijas par atbilstošu tarifu noteikšanu par veselības aprūpes pakalpojumiem slimnīcās notiek jau vairākus gadus,» norāda biedrība.

Sevišķi izteikts zemais tarifs izpaužoties neatliekamo pacientu ārstēšanā un slimnīcu intensīvās terapijas nodaļās.

Jau ziņots, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) šonedēļ paziņoja, ka Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcai (RAKUS) ir visas maksātnespējas pazīmes.

Slimnīca īpaši sasauktajā preses konferencē informēja, ka Austrumu slimnīcas zaudējumi laika posmā no 2011.gada līdz 2015.gada sākumam ir 23,7 miljoni eiro. Savukārt neapmaksātais darbs šajā laika posmā ir vairāk nekā 32 miljonu eiro apmērā. Tomēr slimnīcas vadība noraidīja bažas, ka RAKUS pašlaik draudētu maksātnespēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu