Ģenerālprokurors Kalnmeiers nav sajutis spiedienu tiešā veidā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, kurš ir piekritis atkārtoti kandidēt uz šo amatu, savas darbības laikā nav sajutis spiedienu tiešā veidā.

«Tiešā veidā nē, tā ka man būtu kāds draudējis vai izvirzījis kādus nosacījumus. Bet, protams, vienmēr var saskatīt zemtekstus,» intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» uz jautājumu atbildēja Kalnmeiers.

«Tie var būt dažādi mājieni, arī tagad es sagaidu, ka tādi būs, ka vajadzētu varbūt mainīt attieksmi pret kādu politiķi. Ļoti bieži izskan jautājums par pielaidēm valsts noslēpumam, un visu laiku to mēģina sasaistīt ar politiku. Visbiežākais arguments, ko saka persona, kad nav saņēmusi pielaidi, - tā ir politiskā atriebība vai politiskā spiediena izdarīšana. Bet neviens nav pateicis, kādā veidā tad es esmu politiski ieinteresēts, kur ir mana ieinteresētība? Šie mājieni, protams, ir, bet tā, ka būtu spiediens bijis, nē, viennozīmīgi nē,» teica ģenerālprokurors.

Jau ziņots, ka Ģenerālprokurora padome atkārtotam termiņam ģenerālprokurora amatā virza Kalnmeieru. Atbalstu Kalnmeiera kandidēšanai uz atkārtotu termiņu paudusi premjere un vairums Saeimas frakciju.

Augstākās tiesas priekšsēdētājam priekšlikumu par ģenerālprokurora iecelšanu amatā jāiesniedz Saeimai ne vēlāk kā divus mēnešus pirms ģenerālprokurora pilnvaru termiņa beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu