Rīgas būvvaldei neesot informācijas par tās darbinieku iesaisti Zolitūdes traģēdijas lietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas būvvalde pagaidām neesot saņēmusi oficiālu iesniegumu par kādiem būvvaldes darbiniekiem, kuriem Zolitūdes traģēdijas lietā piešķirts aizdomās turētā statuss.

Būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs sacīja, ka patlaban iestādei nav informācijas par personām, kurām būtu liegts pildīt savus amata pienākumus.

Kā ziņots, Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā Valsts policija pēdējo divu nedēļu laikā aizdomās turētā statusu piemērojusi vēl četrām personām, līdz ar to kopumā šajā lietā ir jau deviņi aizdomās turētie, informēja Valsts policijā.

Aizdomās turētā statuss piemērots arī trim Rīgas pilsētas būvvaldes darbiniekiem par noziedzīgu bezdarbību un vienai «Maxima» darbiniecei par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu.

Ar traģēdiju saistītā uzņēmuma darbiniecei tiek inkriminēta darba aizsardzības noteikumu pārkāpšana, ja tā izraisījusi vairāku personu nāvi. Valsts policija arī uzsākusi piespiedu ietekmēšanas procesu pret uzņēmumu, kurā šī sieviete strādājusi, bet tiesa pēc policijas lūguma ierobežojusi uzņēmuma īpašumtiesības.

Uzņēmuma SIA «Maxima Latvija» pārstāvis Jānis Beseris apstiprina, ka viena no aizdomās turētajām personām ir «Maxima Latvija» darbiniece, kas bija atbildīga par darba drošības jomu. Uzņēmums arī konstatējis, ka patlaban ir tikusi ierobežota tā rīcības brīvība ar nekustamajiem īpašumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu