Ušakovs par Ņemcova slepkavību: Bez spēcīgas opozīcijas nav iespējama valsts attīstība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jebkuras valdības stabilitāte un spēks lielā mērā ir atkarīgs no tā, cik spēcīga un attīstīta ir opozīcija, intervijā Krievijas telekanālam «Doždj» sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), kurš šodien apmeklējis noslepkavotā Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova bēres.

«Bez spēcīgas opozīcijas nav iespējama valsts attīstība,» teica Ušakovs, norādot, ka jebkurai valdībai ir slikti, ja nav attīstīta opozīcija.

Viņaprāt, Krievijai gan pastāvošās varas reputācijas, gan stabilitātes saglabāšanas nolūkos svarīgākais ir caurskatāma slepkavības izmeklēšana. Slepkavas ir jāatrod, turklāt jābūt pārliecībai, ka atrasti patiesie vainīgie, pauda Ušakovs.

Rīgas mērs arī piebilda, ka viņam Krievijā esot daudz draugu gan starp varas pārstāvjiem, gan arī opozicionāriem, tādēļ viņš nevarēja neatbraukt.

Rīgas mērs, partijas «Saskaņa» līderis jau iepriekš paudis, ka Ņemcova slepkavība ir briesmīga traģēdija. «Neiedomājami, ka pilsētas centrā uz ielas var nogalināt ievērojamu politiķi un sabiedrisku darbinieku,» pagājušās nedēļas nogalē norādīja Ušakovs, izsakot visdziļāko līdzjūtību Ņemcova tuviniekiem.

Jau ziņots, ka Ņemcovs ar vairākiem šāvieniem tika noslepkavots piektdienas vakarā Maskavas centrā. Slepkavības vietā tika atrastas sešas patronas, Ņemcovam trāpīts četras reizes, viņu nāvējoši ievainojot.

Izmeklētāji izskata visas Ņemcova slepkavības versijas, sestdien paziņoja Maskavas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes pārstāvis. Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka Ņemcova slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš. Viena no versijām ir, ka tā bijusi pasūtījuma slepkavība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu