Straujuma aicina turpināt Ņemcova misiju par demokrātijas un brīvības aizstāvēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Uzrunājot nevalstisko organizāciju (NVO) foruma dalībniekus, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien aicināja turpināt Krievijas viedokļu līdera Borisa Ņemcova misiju par demokrātijas un brīvības aizstāvēšanu.

Straujuma uzsvērusi, ka šodien notiek atvadīšanās no drosmīga cilvēka, kurš riskēja ar savu dzīvību. «Viņa aiziešanai šajā lielo skumju brīdī jāgūst kāda jēga. Mēs katrs varam apņemties palīdzēt aizstāvēt demokrātijas, brīvības un cilvēka tiesības. Tā būtu mūsu misija un Ņemcova misijas tālāka nešana nākotnē,» uzrunā teikusi Straujuma.

Viņa aicināja ar klusuma brīdi pieminēt nogalināto Krievijas valdības opozicionāru.

Vienlaikus Straujuma uzsvēra, ka viedokļu līderu balss ir ārkārtīgi svarīga un patlaban ir redzami agresīvi uzbrukumi demokrātijai, tiesiskumam un cilvēktiesībām. Par šādiem pārkāpumiem klusēšana vairs nebūšot iespējama. Valdības vadītāja arī piebildusi, ka arī Eiropā ir jāatgādina par demokrātisko garu un Eiropas Savienības iekšienē ir vairāk jāieklausās vienam otrā un jāizprot vienam otra problēmas.

Viņa paudusi arī bažas, ka Eiropai draud pārdalīšanas iespēja un varētu tikt sašaurināta Eiropas vērtību teritorija, kā arī iedzīvotāju iespējas šīs vērtības īstenot atsevišķās Eiropas teritorijās vispār varētu tikt dzēstas. «Tie ir riski, kas mums liek būt modriem, liek saliedēties, panākt garīgu kopsaucēju un tālāk arī praktisku tā īstenojumu mūsu dzīvēs,» noteikusi valdības vadītāja.

Jau ziņots, ka šodien Maskavā notiek atvadīšanās no piektdien nogalinātā politiķa Borisa Ņemcova. Ņemcovs tika nošauts piektdien vakarā Maskavā līdzās Kremlim pie Vasīlija nogāzes uz Lielā Maskavas upes tilta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu