Ušakovs uzskata, ka joprojām ir pāragri komentēt pašvaldības atbildību Zolitūdes traģēdijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai gan kopš Zolitūdē notikušās traģēdijas pagājis vairāk nekā gads un policijas sāktajā kriminālprocesā vairākām personām, tostarp arī Rīgas būvvaldes darbiniekiem, piemērots aizdomās turētā statuss, galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs (SC) joprojām izvairās komentēt pašvaldības atbildību saistībā ar notikušo nelaimi.

«Mēs uzticamies un paļaujamies uz policiju,» aģentūrai LETA sacīja Ušakovs, norādot, ka vainīgie tiks noskaidroti policijas izmeklēšanā.

Jautāts, vai aizdomās turētā statusa piemērošana Rīgas pilsētas būvvaldes darbiniekiem nemaina viņa iepriekš pausto viedokli par to, ka Rīgas pašvaldība nav līdzatbildīga traģēdijā, Ušakovs sacīja, ka to pašlaik ir pāragri komentēt, jo izmeklēšana vēl nav noslēgusies.

Kā ziņots, līdzīgi šo situāciju komentēja arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR), norādot, ka pašlaik norit izmeklēšana, kas noteiks katra aizdomās turētā vainīgumu Zolitūdes traģēdijā.

Jau ziņots, ka VP izmeklē divas lietas, kas tika sāktas pēc Zolitūdes traģēdijas. Viena lieta tika sākta par būvju celtniecības normu vai noteikumu pārkāpšanu, un tajā lietā kā aizdomās turētās figurē astoņas personas.

Kā pēdējās aizdomās turētās personas atzīti trīs Rīgas pilsētas būvvaldes darbinieki, kuriem tiek pārmesta amatpersonu pienākumu nepildīšana, ja ar to izraisītas smagas sekas. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka viena aizdomās turētā ir bijusī Juridiskās nodaļas Būvniecības uzraudzības nodaļas eksperte Marika Treija. Kā vēsta Latvijas Radio, tāpat kā Treija, Rīgas būvvaldē vairs nestrādā arī cits aizdomās turētais - bijušais Rīgas pilsētas būvinspekcijas priekšnieka vietnieks Jānis Balodis, savukārt no aizdomās turētajiem vienīgā, kura vēl aizvien strādā būvvaldē, ir būvinspekcijas priekšnieka vietniece Aija Meļņikova.

Kā ziņots, Rīgas domes Audita un revīzijas pārvalde pērn aprīlī nav konstatējusi kļūdas sešu būvvaldes darbinieku darbā, kas bija parakstījuši Zolitūdē sabrukušā veikala «Maxima» būvniecības dokumentus. Starp šiem darbiniekiem bija arī pašlaik aizdomās turētās personas.

Uzņemoties politisku atbildību par notikušo, pēc traģēdijas demisionēja toreizējais Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu