Vējonis: dzimtenes mīlestībai nav vajadzīga pase

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Dzimtenes mīlestībai nav vajadzīga pase, intervijā LTV raidījumam «Rīta panorāma» teica aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Vinš paskaidroja, ka aptaujas liecina, ka dzimteni aizstāvēt būtu gatavs visai ievērojams cilvēks, tostarp arī cilvēki, kuri nav latvieši. «Tas ir vēlviens apliecinājums, ka Krievijas propoganda ir melīga un mūsu sabiedrība nav tik sasķelta,» pauda ministrs.

Pārliecinošs vairums jeb 70% iedzīvotāju lepojas ar Latvijas karavīriem, liecina pētījumu kompānijas SKDS veiktās aptaujas dati.

Aptuveni divas trešdaļas aptaujāto Latvijas iedzīvotāju jeb 64% norādījuši, ka uzticas bruņotajiem spēkiem, un ka tie sniedz nozīmīgu ieguldījumu valsts drošības stiprināšanā miera laikā. Retāk jeb 37% gadījumu respondenti piekrituši, ka bruņotie spēki krīzes gadījumā spēj nodrošināt valsts aizsardzību un drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu