Kalniņš: Rietumvalstu sabiedrība jāizglīto par Krievijas propagandu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Demokrātijā nevar aizliegt sliktās idejas, bet var tās uzvarēt, tāpēc Rietumvalstu sabiedrība ir jāizglīto par Krievijas propagandu, šodien Saeimas rīkotajā ārpolitikas un drošības konferencē sacīja parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V).

Pašlaik novērojamajā informatīvajā karadarbībā tiek izmantota kapitālistiskās sistēmas pieredze, kā pārdot savu ideju, tostarp Rietumu politiskajās kampaņās izmantotās pieejas. Kalniņš saskata ironiju tajā, ka vislielākie kapitālismā izmantotās sistēmas eksperti ir bijušie komunisti.

Arī amerikāņus, kanādiešus un citus rietumniekus pašlaik skar Krievijas propaganda, kas ne vienmēr ir acīmredzama. Ar mūsu kaimiņvalsts atbalstu ir izveidotas nevalstiskās organizācijas un domnīcas, lai piemuļķotu cilvēkus. Politiķis uzsvēra, ka tirāniem patīk vārda brīvība citās valstīs, ja vien tā nepastāv pašu zemē. Varētu teikt, ka tā ir mūsu vājā vieta, bet jāņem vērā, ka «mēs nevaram aizliegt sliktās idejas, taču varam tās uzvarēt», norādīja Ārlietu komisijas priekšsēdētājs.

Kalniņš pauda, ka risinājums ir izglītot sabiedrību par to, kas patiesībā ir tādi informācijas kanāli kā «Russia Today» un «Sputnik».

Kā ziņots, Krievijas nacionālā multimediju aģentūra «Sputnik», kas sāka darboties pagājušajā gadā, šogad plāno kopumā sākt interneta televīzijas un radio pārraides 34 valstīs 30 valodās. Piemēram, Polijas mediju regulators, norādot uz vārda brīvību, noraidījis politiķu aicinājumus cenzēt Krievijas jaunizveidotā propagandas rupora «Radio Sputnik» apraidi poļu valodā.

Savukārt Lielbritānijas mediju uzraudzības regulators pagājušajā gadā draudēja atņemt licenci angļu valodā raidošajam Kremļa telekanālam «Russia Today», jo tas, neobjektīvi atspoguļojot situāciju Ukrainā, esot pārkāpis raidīšanas noteikumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu