Vējonis: Nākamgad varētu sākties militārās apmācības studentiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nākamgada varētu sākties militārās mācības Latvijas studentiem, telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» teica aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS). Viņš informēja, ka ir uzdevis Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem izstrādāt sistēmu kā iesaistīt studentus militārajās apmācībās. Plānots, ka nākamgad varētu notikt pirmās militārās nometnes brīvprātīgajiem studentiem.

Pēc apmācības cikla pabeigšanas šie studenti saņemtu rezerves virsnieku pakāpes.

Vējonis uzskata, ka tas paaugstinās patriotismu un gatavību aizsargāt valsti.

Lai šo sistēmu iedarbinātu, nepieciešams rūpīgi sagatavoties, uzskata ministrs. Viņaprāt, nedrīkst pieļaut, lai šāda sistēma kļūtu par padomju laika iesaukumu, kur cilvēki «gurķojās» un neko nedarīja.

Ministru pārsteidzot Lietuvas rīcība, kur plānots ieviest obligāto militāro dienestu. Lai to ieviestu, nepieciešama sagatavošanās, nepieciešama struktūra, instruktori, kas apmācīs jauniesaucamos, komandējošais sastāvs.

Par Latvijas studentu apmācībām, vēl esot nepieciešama diskusija, vai to veidot tā brīvprātīgo kustību, vai pusobligātu vai obligātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu