Straujuma: jāpierod pie sabiedroto militārās tehnikas klātbūtnes Latvijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Cilvēkiem jāpierod pie sabiedroto militārās tehnikas klātbūtnes Latvijā, intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja valdības vadītāja Laimdota Straujuma.

Komentējot ASV militārās tehnikas pārvietošanos pa Latviju, Straujuma norādīja, ka cilvēkiem ir jāsaprot - mēs esam drošībā. Tāpat iedzīvotājiem ir jāpierod pie sabiedroto militārās tehnikas klātbūtnes. Premjere arī pieļāva, ka cilvēki to saprot. «Šeit ir tie, kas mūs aizsargā un valdība, kopā ar sabiedrotajiem dara visu, lai nodrošinātu šo drošību,» teica Straujuma.

Jau vēstīts, ka 21.martā ASV 2.kavalērijas pulka karavīri, kas pašreiz rotācijas kārtībā izvietoti Baltijas valstīs un Polijā, sāka mācību maršu «Dragoon Ride» un ar bruņumašīnām «Stryker» un atbalsta transportu no Igaunijas devās uz pastāvīgo izvietojumu Vilsekā, Vācijā, noslēdzot dalību operācijā «Atlantic Resolve».

Militārās tehnikas kolonnas svētdien virzījās no Ainažiem uz Rīgu, apstājoties Jelgavkrastos un Saulkrastos, bet 23.marta rītā tās turpināja ceļu no Rīgas uz Bausku, apstājoties Iecavā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu