Represēto apvienības vadītājs: jāspēj sevi aizstāvēt, nevis tikai paļauties uz citiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijai ir jābūt spējīgai aizstāvēt sevi, nevis tikai paļauties uz citiem, intervijā telekanāla LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Latvijas Politiski represēto apvienības priekšsēdētājs Gunārs Resnais.

«Mēs pārāk daudz ticam Eiropas Savienībai, citām valstīm un pārāk vārgi esam paši. Tas mani biedē.

Mums ir jābūt spējīgiem pašiem sevi aizstāvēt daudz vairāk, nevis tikai paļauties uz citiem,» sacija Resnais. Latvijas Politiski represēto apvienības priekšsēdētājs gan atzina, ka Latvija nav starptautiski pamesta, tomēr ir jābūt arī savām aizsardzības spējām.

«Nedod Dievs, ka notiek kaut kas tāds kā Ukrainā. Acīmredzot šis kaimiņš nav prognozējams šobrīd un mēs neesam gatavi. Aizsardzības ministrija tautu mierina, jo tas viņiem ir jādara. Ir jātic savai varai, bet mēs esam vārgi - daudz vārgāki nekā igauņi un lietuvieši. Es ticu, ka NATO mūs nepametīs, ja notiek kataklizmas, taču ir jābūt arī savām spējām,» uzsvēra Resnais.

Viņš norādīja uz Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites pausto, ka ir jābūt gataviem valsti aizstāvēt vismaz trīs dienas. «Kamēr ārzemēs spriež, kamēr NATO mobilizējas. Taču jūs saprotat, ka Krievijai ienākt iekšā vajag tikai 12 stundas, lai ar bruņumašīnām izietu cauri. Kā tad viņus izdzīt ārā, ja būs iekšā?» vaicāja Latvijas Politiski represēto apvienības priekšsēdētājs.

Šos jautājumus nepieciešams visām Baltijas valstīm risināt kopā. Latvijai, Lietuvai un Igaunijai jāveicina ciešāka sadarbība, kas savukārt var pāraugt kopējā konfederācijā ar iespēju nākotnē saliedēties ar Ziemeļvalstīm, pārliecināts apvienības vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu