Sociālajos tīklos izvirza versijas par «tikumiska mācību satura» veidošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/ccarlstead

Ievērojamu viedokļu apmaiņu sociālajā tīklā «Twitter» izraisījusi opozīcijas deputātes Jūlijas Stepaņenko (S) ideja Izglītības likumā iekļaut normu, kas paredz aizliegt izglītības iestādēs izplatīt un izmantot materiālus, kas var negatīvi ietekmēt izglītojamā tikumisko, estētisko, intelektuālo vai fizisko attīstību. Iecere atbalstīta Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, pamudinot sociālo tīklu lietotājus izteikt savu viedokli par šādu iniciatīvu un izvirzīt versijas par to, kas būtu izslēdzams no skolu mācību vielas.

«Latvijas attīstībai» politiķis Juris Pūce pieļauj, ka Nacionālo apvienību vairāk uztrauc vēsture, jo tur stāsta par holokaustu, savukārt žurnāliste Madara Fridrihsone atgādina, ka vēl pirms holokausta ir dažas bildes ar grieķu vāzēm un Afrodītēm.

«Afrodītes vēl tā, kails Apolons - tā ir problēma!»

atzīst Pūce.

Diskusijā iesaistījies arī žurnālists Ivo Leitāns, norādot, ka «visa sengrieķu mitoloģija ir baisa incestu un cita veida netikumisku izdarību virtene», savukārt «Vienotības» biedrs Krišjānis Liepiņš atzīmē: «Kultūras vēsture: Renesance, Mikelandželo, Dāvids - kas var būt tikumiski degradējošāks!»

Savukārt

patiesas šausmas ir bioloģija.

«Iedomājieties tikai - cilvēki nevairojas pumpurojoties un neatrodas kāpostos!» ironizē čivinātāji. Tāpat būtu jāaizliedz Dekamerona lasīšana vidusskolā, kā arī «lēkšana pār āzi» sporta stundās, pauž «Twitter» lietotāji. Apdraudējums tikumībai saskatāms pat dažādu valodu stundās, jo katrā valodā ir lamuvārdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu