Melbārde: Informācijas telpas stiprināšanai ar LTV trešā kanāla izveidi nepietiek

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas informācijas telpas stiprināšanai nepietiek ar piedāvājumu izveidot Latvijas Televīzijas trešo kanālu, kas raidītu krievu valodā, tāpēc Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) uzdots izstrādāt vēl citus risinājumus, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja kultūras ministre Dace Melbārde (NA).

«Lai cīnītos pret propagandu, nepietiek ar vienu pasākumu, bet ir jābūt pasākumu kopumam,» uzsvēra ministre.

Melbārde informēja, ka valdība šodien atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) sagatavotos priekšlikumus nacionālās informatīvās telpas stiprināšanai.

Pirmais priekšlikums paredz nepieciešamību stiprināt NEPLP monitoringa spējas, lai padome varētu pilnvērtīgāk izvērtēt saturu retranslētajos kanālos un par pārkāpumiem Latvijas informatīvajā telpā varētu vērsties pie Eiropas Savienības (ES) regulatora.

Otrs priekšlikums paredz pilnveidot Latvijas un ES mediju aktīvāku sadarbību. Pēc kultūras ministres teiktā, jāpanāk, lai Latvijā būtu plašāk pieejams Eiropas valstīs ražotais audiovizuālais saturs. «Ceru, ka jau tuvākajā laikā Latvijā būs plašāks satura klāsts,» piebilda Melbārde.

Savukārt trešais KM priekšlikums, kuru atbalstīja valdība, ir stiprināt nacionālo mediju saturu un konkurētspēju.

«Valdība lūdza NEPLP izstrādāt vairākus risinājumus - veicināt nacionālo audiovizuālo mediju pievilcību un konkurētspēju, domājot gan par latviešu valodā runājošo auditoriju, gan mazākumtautībām. Valdība aicināja NEPLP izstrādāt scenāriju, lai, piemēram, stiprinātu latgaliešu valodu un kultūru,» norādīja kultūras ministre.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrija tika aicināta izstrādāt mediju lietotprasmes programmu mācību iestādēm. Melbārde pauda cerību, ka šāda pilotprogramma varētu tikt piedāvāta jau no nākamā gada.

Valdības atbalstītajā plānā neesot minēts NEPLP piedāvājums radīt Latvijas Televīzijas trešo kanālu, kas raidītu krievu valodā.

Aicināta atklāt KM piedāvāto risinājumu aptuvenās izmaksas, Melbārde atturējās nosaukt konkrētu summu.

Savukārt premjerministre Laimdota Straujuma (V) uzslavēja KM paveikto, atzīstot, ka pirmo reizi redzējusi tik nopietni izstrādātu valsts stratēģiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu