LŽA vēlas iesaistīties jauna NEPLP locekļa iecelšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) sagaida, ka tā tiks iesaistīta jaunā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa izvēlē, sacīja asociācijas valdes priekšsēdētāja Anda Rožukalne.

Viņa apstiprināja, ka LŽA iekšienē šī tēma jau ir apspriesta, un patlaban LŽA gaida tālāko atbildīgās - Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu - komisijas aicinājumu izvirzīt kandidātus. Pēc šāda aicinājuma LŽA jau konkrētāk apspriedīs potenciālos kandidātus.

Kā ziņots, NEPLP loceklis, «LTV kūrētājs» Gints Grūbe atkāpies no amata. Kā skaidro Grūbe, viņš saņēmis piedāvājumu tuvākā gada laikā piedalīties vairākos lielos radošos filmu projektos, tādēļ, neredzot iespējas radošā darba savienošanai ar NEPLP locekļa pienākumiem, nolēmis pārtraukt savu darbību NEPLP locekļa amatā.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija jaunu NEPLP locekļa amata kandidātu, līdzīgi kā citos gadījumos, meklēs konkursā, norādīja komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (VL-TB/LNNK). Konkursa komisijas pienākumu pildīs Cilvēktiesību komisija, kura izvēlēto kandidātu pēc tam virzīs apstiprināšanai Saeimā. Komisija konsultēsies ar nozares biedrībām un nodibinājumiem, tostarp ar žurnālistu profesionālajām organizācijām un Latvijas Raidorganizāciju asociāciju.

Grūbe NEPLP tika iecelts 2012.gadā. Šim amatam viņu izvirzīja LŽA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu