Belēvičs: par Stradiņiem nav pamata vērsties tiesībsargājošās iestādēs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar jaunās Paula Stradiņa slimnīcas korpusa celtniecību nav pamata vērsties tiesībsargājošās iestādēs, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja Veselības ministrs Guntis Belēvičs.

Viņš pauda viedokli, ka šobrīd iepriekšējai valdei Dina Šmita vadībā varot pārmest nespēju ilgstoši vienoties ar celtniekiem par lietus kolektora izbūvi, kas papildus prasīšot 385 tūkstošus eiro, un «tas nav pamats, lai par Šmitu sūdzētos Ģenerālprokuratūrā».

Vienlaikus ministrs atzina, ka šis projekts nav bijis pienācīgi uzraudzīts, nauda tam sākotnēji nav tikusi piešķirta pietiekamā apmērā, kā arī būvēts ticis korpusa «lētākais gals» jeb autostāvvieta, nevis operāciju zāle. «Slimnīcas valdes, kas strādāja vēl pirms Šmita, noslēdza līgumu par slimnīcas būvniecību, zinot, ka tā realizācijai trūkst finansējuma septiņu miljonu eiro apmērā,» sacīja Belēvičs.

Ministrs arī pauda, ka šim projektam ir bijusi gara vēsture, un vienīgā amatpersona, kas bijusi amatā no paša projekta sākuma, ir nu jau bijušais Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš. «Viņš bija klāt šim projektam no sākta gala līdz brīdim, kamēr tika aizrotēts. Ja kādam būs jāatbild, tad atbildība būs uz Muciņa pusi,» piebilda Belēvičs.

Jau vēstīts, ka valdība pieņēmusi lēmumu par papildu 16 miljonu eiro piešķiršanu Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas būvniecības projektam. Veselības ministrija nākamā gada budžetā projektam lūdza 7,5 miljonus, bet 2017.gadā - jauno telpu aprīkošanai un iekārtām 8,6 miljonus eiro.

Pēc Finanšu ministrijas (FM) ieteikuma nākamā gada budžetā netiks piešķirta papildu nauda, bet trūkstošais finansējums tiks nodrošināts 2017.gadā. Tāpat lēmums par papildu līdzekļu piešķiršanu tika pieņemts ar atrunu, ka būvniecība tiks pabeigta laicīgi un papildu finansējums vairāk netiks prasīts.

Ilgtermiņa slimnīcas attīstības mērķi paredz daļēju ēku nojaukšanu, divu jaunu korpusu A un B būvniecību, kā arī vēsturiskā mantojuma – Šmēlinga arhitektūras pieminekļu - restaurēšanu, izvietojot tur mācību un zinātnes parku.

Konkursā «A korpusa projektēšana, autoruzraudzība, būvniecības darbu veikšana un iebūvējamo iekārtu piegāde, uzstādīšana un apkalpošana garantijas laikā» uzvarēja pilnsabiedrība « SBRE « (dalībnieki – «Skonto Būve» un «Re&Re»), ar viņiem tika noslēgts iepirkuma līgums ar kopējo summu 55 621 278,48 eiro bez PVN un būvniecības darbu izpildes termiņš - 2015.gada 31.jūlijs un nodošana ekspluatācijā paredzēta līdz 2015.gada 31.augustam. Tomēr termiņš varētu pagarināties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu