Rinkēvičs uzskata, ka Krievija nodarbojas ar iebiedēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija, dažādos līmeņos piesaucot iespējas lietot savu kodolarsenālu, cenšas iebiedēt NATO sabiedrotos, uzskata Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), kurš tomēr negrib ticēt, ka Krievija varētu būt nonākusi tik tālu, lai tiešām šos ieročus izmantotu.

Rinkēvičs telekanālā LNT atzina, ka Krievijas rīcību ir ļoti grūti prognozēt, bet tās pārstāvju izteikumi dažādos līmeņos parāda «noteiktu tendenci» un domāšanas veidu, kas kaimiņvalstī valda. «Esam iekšā nopietnā informatīvajā karā,» sacīja politiķis, skaidrojot, ka

Krievijas īstenotā informatīvā kara mērķis ir iebiedēt « vienu otru šaubīgāku NATO dalībvalsti»,

lai atturētu Latviju un sabiedrotos no mūsu drošības stiprināšanas.

Pēc ministra vārdiem, atbilde uz Krievijas izteikumiem varot būt tikai viena - skaidri parādīt, ka NATO dara visu, lai stiprinātu savu drošību.

Krievijas amatpersonu izteikumi ir jāuztver nopietni, bet bez panikas,

piebilda Rinkēvičs un uzsvēra, ka negrib ticēt, ka cilvēki Maskavā būtu nonākuši tādā stadijā, kad nopietni tiek izskatīta iespēja lietot kodolieročus, jo tādā gadījumā ASV un Krievijas domstarpības būtu nonākušas vēl bēdīgākā situācijā kā vislielākajā saspringumā aukstā kara gados.

Runājot par Grieķijas koķetēriju par attiecību stiprināšanu ar Krieviju, Rinkēvičs pauda viedokli, ka Grieķija ļoti labi apzinās, ka ir jābūt kopīgai Eiropas politikai. Eiropas Savienības valstu sarunas līdz šim ir apliecinājušas - lai arī valstu starpā ir atšķirīgi viedokļi, beigu beigās kopīgās diskusijās tiek nonākts pie vienota viedokļa, piebilda ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu