Guļāns: Augstāko tiesu es varētu vadīt labāk par Bičkoviču

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Salīdzinot sevi ar pašreizējo Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču, domāju, ka šo darbu es varētu veikt labāk, sacīja kādreizējais AT vadītājs Andris Guļāns, kurš šim amatam tiek nominēts atkārtoti.

Viņš apstiprināja, ka ir piekritis kandidēt uz AT priekšsēdētāja amatu.

«Manā skatījumā ļoti labs kandidāts - AT Administratīvo lietu departamenta vadītāja Veronika Krūmiņa - atteicās pretendēt uz šo amatu. Līdz ar to departaments izvirzīja mani, un es devu savu piekrišanu,» sacīja Guļāns.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc ir nolemts spert šādu soli, Guļāns sacīja, ka viņam ir liela pieredze AT priekšsēdētāja amatā, kurā savulaik nostrādāti 14 gadi. Viņš atzina, ka situācija tieslietu jomā pēdējo septiņu gadu laikā, kamēr AT vada Bičkovičs, ir mainījusies, taču galvenās tiesu darba problēmas ir saglabājušās.

«Salīdzinot sevi ar pašreizējo AT priekšsēdētāju, domāju, ka varētu šo darbu veikt labāk - tas ir mans subjektīvais viedoklis. Ir lietas, kuras vajadzētu veikt savādāk,» teica Guļāns.

Kā galveno Bičkoviča trūkumu viņš minēja vājo komunikāciju ar sabiedrību, ar plašsaziņas līdzekļiem.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka AT priekšsēdētāja amatam pieteiktas divas kandidatūras - amatam nominēts pašreizējais AT vadītājs Bičkovičs un iepriekšējais AT priekšsēdētājs Guļāns.

Tāpat kā Guļāns, arī Bičkovičs atzinis, ka būtu gatavs atkārtoti kandidēt uz AT priekšsēdētāja amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu