Rinkēvičs: Pasaulei nepieciešama stipra un neatkarīga Starptautiskā krimināltiesa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pasaulei nepieciešama stipra un neatkarīga Starptautiskā krimināltiesa, kas spēj efektīvi un profesionāli izskatīt vissmagākos starptautiskos noziegumus, tā Hāgā tikšanās laikā ar Starptautiskās krimināltiesas prezidenti Silviju Fernandezu de Gurmendi un tiesas sekretariāta vadītāju Hermanu von Hebelu norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Tikšanās laikā Rinkēvičs vērsa uzmanību, ka Latvija kā Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidējošā valsts pilnībā atbalsta Starptautisko krimināltiesu visā tās darbībā un augstu novērtē tās patstāvību un kompetenci.

«Pašreizējā starptautiskajā situācijā skaidri redzams, ka pasaulei nepieciešama stipra un neatkarīga Starptautiskā krimināltiesa, kas spēj efektīvi un profesionāli izskatīt vissmagākos starptautiskos noziegumus. Lai tiesa to spētu paveikt, visām dalībvalstīm un starptautiskajām organizācijām ar tiesu ir pilnvērtīgi jāsadarbojas,» uzsvēra ārlietu ministrs.

Starptautiskās krimināltiesas prezidente pozitīvi novērtēja Latvijas atbalstu Starptautiskās krimināltiesas mērķiem un Latvijas izpratni par valstu sadarbības nepieciešamību ar tiesu, informēja Ārlietu ministrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu