Pēc «Germanwings» traģēdijas «Turkish Airlines» mudina pilotus precēties

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas nacionālas aviokompānijas «Turkish Airlines» ģenerāldirektors Temels Kotils paziņojis, ka pilotiem vajadzētu būt precētiem, lai izvairītos no tieksmēm uz tādu destruktīvu uzvedību, kas noveda pie traģēdijas, kad «Lufthansa» zemo cenu meitaskompānijas «Germanwings» pilots Andreass Lubics, kurš cietis no depresijas, 24.martā tīši izraisīja lidmašīnas katastrofu ar 150 upuriem.

Pasākumā «Turkish Airlines» jaunajiem pilotiem Kotils sacīja, ka 24.marta traģēdija Francijas Alpos parāda, cik svarīgs ir pilotu dzīvesveids.

Kotils teica, ka traģēdija notika pēc tam, kad Lubics izšķīrās ar savu draudzeni. «Tādēļ es no šīs tribīnes mudinu tos, kas nav precējušies, apprecēties,» paziņoja «Turkish Airlines» vadītājs.

Viņš arī sūdzējās, ka sieviešu pilotu skaits «Turkish Airlines» joprojām ir zems, norādot, ka 86 lidsabiedrības jauno pilotu vidū ir tikai trīs sievietes.

«Pašlaik mūsu flotē mums ir tikai 40 sievietes pilotes. Ja puse no mūsu 4000 pilotiem būtu sievietes, būtu 2000 sieviešu,» klāstīja Kotils, paziņojot, ka «vismaz 10% mūsu pilotu vajadzētu būt sievietēm, kas nozīmē kopumā 400. Es aicinu visas sievietes, kas atbilst kritērijiem, kļūt par pilotēm».

Izmeklētāji uzskata, ka Lubics tīši liedza lidmašīnas galvenajam pilotam atgriezties kabīnē un izraisīja traģēdiju. Viņš iepriekš bija pārtraucis pilotu apmācības psiholoģisku sarežģījumu dēļ, tomēr turpinājis ārstēšanos pie psihiatriem. Traģiskās reisa Barselona-Diseldorfa lidmašīnas avārijas dienā viņam bija ārsta izrakstīta slimības lapa, kuru viņš nebija iesniedzis darba devējam.

Notikušais ir raisījis plašas diskusijas par aviācijas drošību, pilotu veselības standartiem un lidsabiedrību atbildību par savu darbinieku veselības uzraudzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu