Ko tu gribētu redzēt par nākamo Valsts prezidentu?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mansprezidents.lv

Vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki aicina iedzīvotājus piedalīties akcijā «Mans prezidents», kur katrs var nobalsot par vairākiem sabiedrības un Saeimas deputātu virzītiem Valsts prezidenta amata kandidātiem. Patlaban visbiežāk minētākie kandidāti ir Egils Levits, Sandra Kalniete, Mārtiņš Bondars un Vaira Vīķe-Freiberga.

Uzņēmēja Baiba Rubesa šodien žurnālistiem sacīja, ka iniciatīva «Mans prezidents» ir ļoti svarīga, jo visā pasaulē ir pierādīts - jo atvērtāka ir sabiedrība un jo atvērtāks un konstruktīvāks ir dialogs starp pilsoņiem un viņu ievēlētajiem pārstāvjiem, jo sabiedrība ir turīgāka, laimīgāka un uz nākotni vērstāka.

Patlaban Latvijā īstenotais Valsts prezidenta ievēlēšanas process nav atvērtākais veids.

Uzņēmēja arī akcentēja - jo vairāk pilsoņu piedalīsies un paudīs savu viedokli, jo būs labāk.

Jo vairāk pilsoņu iemācās izteikt savu viedokli, nevis reaģēt uz citu viedokļiem, jo labāk.

Akcijā «Mans prezidents» pilsoņiem ir iespēja paust savu viedokli.

Savukārt zvērināts advokāts Saulvedis Vārpiņš norādīja, ka Latvijā ir lieliska tauta, zeme un cilvēki, bet tas disonē ar ik pa laikam medijos lasāmo, kas slikts šeit notiek. Arī par esošo Valsts prezidentu izskan kritiski vārdi.

Tas liecina, ka kaut kas nav tā, kā tam vajadzētu būt.

Akcija «Mans prezidents» varētu iedot cilvēkiem impulsu paskatīties uz lietām citādāk un sākt par tām domāt.

Kustībai vajadzētu atgriezt cilvēkiem ticību, ka mēs paši varam savā valstī vadīt, valdīt, pārvaldīt un veidot valsti tādu, kādu gribam to redzēt.

Cilvēkiem vajadzētu domāt plašāk.

Iespējams, kustība varētu kļūt par platformu nākotnes vēlēšanām.

Advokāts sacīja, ka bieži vien cilvēki nezina, kādu īpašību dēļ konkrētais cilvēks kļuvis par Valsts prezidentu.

Cilvēkiem būtu jāsaprot, kāpēc konkrētais cilvēks ir kļuvis par Valsts prezidentu.

Ja cilvēki to saprastu, varētu palielināties viņu atbalsts Valsts prezidentam.

Nevajadzētu būt tā, ka prezidentam nav nedz tautas, nedz deputātu atbalsta.

Pēc advokāta teiktā, Valsts prezidentam nākotnē jākļūst par reālu valsti vadošu personu kaut kādā mērā vai arī vajadzīgas citas izmaiņas.

Foto: mansprezidents.lv

MansPrezidents.lv atbalstīšanā iesaistījušās dažādas sabiedrībā pazīstamas personas – modes māksliniece Elita Patmalniece, māksliniece Katrīna Neiburga, aktrise un runas pasniedzēja Zane Daudziņa, žurnālists Gustavs Terzens, uzņēmēja Baiba Rubesa, Latvijas intelektuālās attīstības fonda vadītājs Zuarguss, zvērināts advokāts Saulvedis Vārpiņš, mūziķis Kaspars Zemītis, Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme un citi.

TVNET jau ziņoja, ka akcijas «Mans prezidents» pirmajā kārtā Latvijas iedzīvotāji ieteikuši vairāk nekā 130 Valsts prezidenta amata kandidātus, visbiežāk minētākie kandidāti ir Egils Levits, Sandra Kalniete, Mārtiņš Bondars un Vaira Vīķe-Freiberga.

Iedzīvotāji minējuši arī literātus, žurnālistus un sportistus. Kopumā 774 iedzīvotāji ieteikuši 133 dažādus Valsts prezidenta amata kandidātus.

Oficiāla Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīšana sāksies 19. maijā. Valsts prezidentu slēgtā balsojumā vēlēs 12. Saeima.

Foto: mansprezidents.lv
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu