Koalīcija skeptiska par Kūtra kandidatūru Valsts prezidenta amatam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdošā koalīcija skeptiski vērtē opozīcijas partijas «No sirds Latvijai» Valsts prezidenta amata kandidāta Gunāra Kūtra izredzes ieņemt šo amatu.

«Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa pēc koalīcijas partiju līderu iknedēļas sanāksmes norādīja, ka nav pārliecības, ka Kūtrim ir visu septiņu «No sirds Latvijai» frakcijas deputātu balsis, turklāt koalīcija plāno vienoties par vienu kandidātu, līdz ar to viņa izredzes var vērtēt diezgan skeptiski.

Kā ziņots, «No sirds Latvijai» kopsapulce sestdien kā Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīja Saeimas deputātu Gunāru Kūtri.

Kūtris kopsapulcē aicināja kā kandidatūru prezidenta amatam izvirzīt partijas līderi Ingunu Sudrabu, bet viņa noņēma savu kandidatūru.

Kūtris 2004.gadā ievēlēts par Satversmes tiesas (ST) tiesnesi, un 2007.gadā viņš tika ievēlēts par ST priekšsēdētāju. 2014.gada maijā tika ievēlēts jaundibinātās partijas «No sirds Latvijai» valdē un 2014.gada rudenī tika ievēlēts par 12.Saeimas deputātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu