Kalniete: prezidentu nevajag izvilkt no zoodārza vai bankas seifa

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamo Valsts prezidentu nevajag izvilkt no zoodārza vai bankas seifa, uzskata Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete («Vienotība»).

Viņa pauda, ka politiķi tā, «protams, var rīkoties, ievēlot prezidentu ar 51 balsi, taču nedrīkst aizmirst, ka viņus ievēlējusi tauta, un tādējādi arī šajā jomā jāņem vērā sabiedrības viedoklis».

Kalniete arī noraidīja «Vienotības» līderes Solvitas Āboltiņas pausto, ka viņa maldinot sabiedrību, mudinot sevi atbalstīt prezidenta amatā.

«Es neesmu mudinājusi sevi atbalstīt prezidenta amatā. Tā vietā esmu aicinājusi cilvēkus balsot portāla «Manabalss» īstenotajā aptaujā «Mans prezidents», tādējādi paužot savu viedokli,» teica Kalniete.

EP deputāte pauda neizpratni par minēto Āboltiņas paziņojumu, norādot, ka ir piedalījusies visās partijas valdes sēdēs, kurās spriests par Valsts prezidenta jautājumu. «To, kāpēc radies priekšstats, ka es mudinu atbalstīt sevi, droši vien jāprasa Āboltiņai,» piebilda Kalniete.

Jau ziņots, ka «Vienotības» līdere un Saeimas frakcijas vadītāja Āboltiņa otrdien pauda, ka, mudinot atbalstīt savu kandidatūru uz Valsts prezidenta amatu, eiroparlamentāriete Kalniete maldina vēlētājus.

«Šobrīd es uzskatu, ka tas, kas notiek, ka cilvēks ar e-pastiem aicina par sevi balsot, ir vēlētāju maldināšana un nekādā veidā neveicina mērķi koalīcijai vienoties par vienu kandidātu, ja ir pilnīgi skaidrs, un Sandrai Kalnietei tas ir zināms, ka viņas kandidatūrai koalīcijai nav atbalsta,» teica Āboltiņa.

Viņa norādīja, ka jau pirmajās koalīcijas partneru sarunās bijis skaidrs, ka Kalnietes kandidatūra netiks atbalstīta, arī «Vienotības» iekšienē par viņas kandidēšanu uz prezidenta amatu neesot vienota viedokļa.

Āboltiņa piebilda, ka «šīs nav skaistumkonkursa sacensības, kur katrs var sacensties, izvirzot vairākus kandidātus».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu