Āboltiņa: Deputāts Liepiņš neciena savu valsti un sabiedrību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Reģionu apvienības deputāts Dainis Liepiņš neciena savu valsti un sabiedrību - tā, komentējot viņa atteikšanos aizvadītajā nedēļā atstāt Saeimas sēžu zāli, šorīt LTV raidījumā «Rīta panorāma» pauda partijas «Vienotība» Saeimas frakcijas un Nacionālās drošības komisijas (NDK) vadītāja Solvita Āboltiņa.

Deputāta Liepiņa rīcību viņa minēja kā piemēru provokācijām, kas notiek valstī. «Mūsu drošība ir mūsu pašu rokās. Mēs nedrīkstam ļauties dažādām provokācijām – tuvojas 9.maijs, un kāds vienmēr vēlēsies, lai šeit ir provokācijas. Nedrīkstam ļauties arī tādām provokācijām, kādas izpilda deputāts Dainis Liepiņš, pēc būtības mēģinot pierādīt, ignorēt absolūti jebko, jebkuru Saeimas lēmumu,» sacīja Āboltiņa.

Liepiņa advokāti apšaubījuši likuma interpretācijas, kuras devis Saeimas Juridiskais birojs un konstitucionālo tiesību eksperti, lai gan lēmumu par to, ka Liepiņam nevajadzētu piedalīties sēdē, pieņēmis prezidijs kopā ar frakciju padomi, tātad - visu frakciju pārstāvjiem, un šim lēmumam ir jāpakļaujas, uzskata Āboltiņa.

«Stādīt savas intereses augstāk par valsts un sabiedrības interesēm ir vienkārši cinisms, kas sasaucas ar to, kā runājam par savu drošību.

Mēs paši parādām, ka necienām savu valsti – tas ir tas, ko Liepiņa kungs tagad izpilda,» domā deputāte.

Liepiņš uzskata, ka nav pamata viņam aizliegt atrasties Saeimas sēdē, arī prokuratūra esot viņa pusē, tomēr Āboltiņa noraida iespēju, ka «mīļā miera labad» viņam varētu atļaut piedalīties sēdē. «Manuprāt, likumdevējam pašam ir jādemonstrē, ka viņš ievēro un ciena likumu un ka viņš ciena sabiedrību. Šajā situācijā, ja viens nepakļaujas 99, viņš ignorē sabiedrību. Jautājums ir, vai viņš ir gatavs kaut kādā veidā atmaksāt sabiedrībai to, ka pagājušajā nedēļā nenotika sēde, netika pieņemta vesela virkne likumu.»

«Gribu teikt, ka pagājušās nedēļas scenārijs bija ļoti nepatīkams un parādīja to, ka nav īsti kārtībā ar Saeimas pārvaldību, jo šī informācija par to, ka Liepiņš tā varētu darīt, bija dienu iepriekš, tātad jābūt gataviem tam un jānodrošina, lai šī sēde varētu notikt. Protams, nav jābūt publiskiem skandāliem, ko daži tikai gaidītu un atkal vesela virkne mediju to atrādītu, lai vēlreiz ilustrētu, ka valsts nespēj pati sevi pārvaldīt, jo parlaments nespēj pats sevi pārvaldīt. Manuprāt, netika izdarīts viss, lai gūtu pārliecību, ka sēde notiks.» sacīja Āboltiņa, piebilstot, ka vakar bija uzaicināti tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji, un paužot cerību, ka šodien sēde varēs notikt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu