Ārstu biedrība aicina valdību atrast līdzekļus papildu 100 rezidentu vietām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) nosūtījusi atklātu vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, mudinot atrast līdzekļus papildu 100 jauno ārstu rezidentūras vietām Latvijas slimnīcās, pretējā gadījumā absolvējušie medicīnas studenti varētu aizbraukt no Latvijas un turpināt savu profesionālo pilnveidošanos ārvalstīs, kurās ārsta darbs esot daudzreiz labāk apmaksāts.

Kā informēja LĀB mediju projektu vadītāja Sendija Burka-Šaicanova, šogad Latvijas universitāšu medicīnas fakultātes absolvēs 280 studentu, taču Latvijas slimnīcās patlaban ir pieejamas tikai 180 rezidentu vietas. Tas nozīmē, ka atlikušie 100 absolventi medicīnas izglītības iegūšanu varētu turpināt ārzemju klīnikās.

«Kā rāda iepriekšējo gadu pieredze, tie, kuri aizbrauc, Latvijā vairs neatgriežas, tāpēc ka izvēlēto specialitāti apgūst svešvalodā un saņem 6-10 reizes labāk apmaksāta darba piedāvājumus,» nobažījusies LĀB.

Ņemot vērā minēto, ārsti nosūtījuši atklātu vēstuli Valsts prezidentam, Ministru prezidentei, Saeimas frakciju vadītājiem un veselības ministram, aicinot nezaudēt 100 jaunus, spējīgus Latvijas mediķus un atrast nepieciešamos līdzekļus papildu rezidentūras vietu atvēršanai jau šogad.

«Ņemot vērā politiķu un valdības politisko atbildību, aicinām Ministru kabinetu ar vislielāko atbildību ne tikai par 100 sabiedrībai vērtīgu jauniešu, bet arī visas sabiedrības interesēm atrast iespējas šos jaunos un spējīgos cilvēkus Latvijas sabiedrībai saglabāt, atrodot nepieciešamos līdzekļus papildu rezidentūras vietu atvēršanai jau šogad,» teikts atklātajā vēstulē valsts amatpersonām.

Vēstulē gan nav norādīts, cik daudz līdzekļu ir nepieciešami papildu 100 ārstu rezidentūras vietu atvēršanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu