Parādnieks: Vējonis ir cienīgs prezidenta amata kandidāts, bet Levita kvalitātes ir labākas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) ir cienīgs Valsts prezidenta amata kandidāts, bet «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) piedāvātā jurista Egila Levita kvalitātes ir labākas, šorīt telekanālā LNT izteicās VL-TB/LNNK politiķis Imants Parādnieks.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka apgalvoja, ka vēl nevar teikt, ka Vējonis būs ZZS prezidenta amata kandidāts, jo apvienības partijās oficiālu lēmumu vēl neesot. Vienlaikus pats viņš esot pārliecināts, ka no ZZS Vējonis ir viscienīgākais pretendents - viņš nav pārāk vecs, viņam ir labas angļu valodas zināšanas, ir pieredze iekšpolitikā un ārpolitikā, kā arī viņš ir guvis sabiedrības atbalstu Saeimas vēlēšanās.

Pēc Līdakas vārdiem, ZZS par Vējoņa kandidatūru nav bijušas sarunas ar koalīcijas partneriem, bet iebildes pret viņu neesot dzirdētas.

Savukārt Parādnieks par Vējoni izteicās piesardzīgi - Vējonis esot cienīgs prezidenta amata kandidāts, tomēr Levits zina vairāk valodas un viņam ir pieredze darbā ES tiesā, kas nozīmējot, ka viņš zinot, kā starptautiski pārstāvēt Latvijas intereses.

Parādnieks tieši neatbildēja uz jautājumu, vai viņa teiktais nozīmē, ka Levits ir labāks prezidenta amata kandidāts par Vējoni. Kad partijas apsēdīšoties pie saruna galda, tad arī tiks vērtētas konkrēto kandidātu kvalitātes, kuram tās ir labākas, sacīja politiķis.

Parādnieks neatbildēja arī uz jautājumu, vai ir iespējams kompromiss un VL-TB/LNNK varētu tomēr nobalsot par Vējoni.

Uz repliku, ka Levits ir paudis gatavību kandidēt uz prezidenta amatu tikai tad, ja viņam tiek nodrošināts balsu vairākums, Parādnieks atbildēja, ka Levits esot paudis gatavību kandidēt, ja viņam būs deputātu atbalsts no vairāk kā vienas partijas, un Parādnieks zināja stāstīt, ka Levitam tāds esot. Līdaka gan domā, ka ZZS frakcijā esot viennozīmīgs atbalsts Vējonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu