Nils Ušakovs par tiesas sprieduma nepildīšanu nodots tiesu izpildītājiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

15.aprīlī stājās spēkā Nilam Ušakovam (SC) nelabvēlīgs Rīgas apgabaltiesas spriedums, kurā noraidīta Rīgas mēra prasība par 14 228 eiro «morālā kaitējuma» piedziņu no Mārtiņa Barkovska un TVNET. Tiesa arī nosprieda likt Ušakovam apmaksāt ar tiesāšanos saistītos izdevumus. Rīgas mērs neizpildīja tiesas uzlikto pienākumu, tādēļ 5.maijā iesniegts pieteikums tiesu izpildītājiem.

Augstākās tiesas (AT) Civillietu departaments, rīcības sēdē izskatot Ušakova pārstāvja Jāņa Dzanuškāna* kasācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu, nolēma atteikties ierosināt kasācijas tiesvedību. Līdz ar to 15.aprīlī stājas spēkā Rīgas apgabaltiesas spriedums - Nila Ušakova prasība par «morālo kaitējumu» ir noraidīta, 10 dienu laikā liekot Rīgas mēram samaksāt atbildētājpuses tiesāšanās izdevumus 1067,15 eiro apmērā.

AT Rīcības sēdes lēmums nav pārsūdzams.

Ušakovs, komentējot situāciju, aģentūrai LETA apgalvoja, ka samaksās sodu, tiklīdz uzzinās Barkovska bankas rekvizītus. «Vienalga - vai no paša Ozola vai ar Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes palīdzību. Ne es, ne advokāts neesam ekstrasensi,» sacīja mērs.

Ušakovs uzskata, ka tas bijis Barkovska pienākums - informēt viņu par bankas rekvizītiem, lai varētu samaksāt tiesāšanās izdevumus. Tā kā Barkovskis šo pienākumu neesot izpildījis, nauda nav pārskaitīta.

«Atminos, pērn Nils Ušakovs solīja ziedot bērnu slimnīcai tiesas ceļā piedzītās «morālā kaitējuma» finanšu kompensācijas. Nezinu, vai Rīgas mērs tagad kož pirkstos, tomēr ceru, ka viņš ir godavīrs un savu solījumu izpildīs, jo tikai šā iemesla dēļ neprasījām morālā kaitējuma atlīdzību, lai Rīgas mērs varētu turpināt ziedot bērniem,» stāsta TVNET galvenās redaktores vietnieks Toms Ostrovskis.

«Ja spriežam pēc Rīgas mēra iepriekšējās pieredzes žurnālistikā, strādājot vairākos krievvalodīgajos medijos Latvijā, Ušakova kungam acīmredzot bija radies maldīgs priekšstats, ka visi mediji mūsu valstī strādā līdzīgi - klusē un neinformē sabiedrību par varasvīru politiskajiem sānsoļiem, ja medija patiesajam īpašniekam tas nav izdevīgi. Esam gandarīti, ka pierādījām pretējo, kaut arī tas mums prasīja vairāk nekā divus gadus tiesāšanās,» atzīst Toms Ostrovskis.

Jau rakstījām, ka Ušakovs prasīja piedzīt 5000 latu no TVNET un 5000 latu no Mārtiņa Barkovska (alias Otto Ozols). Rīgas mēra prasība bija par 2012.gada 24.augustā TVNET portālā publicēto rakstu «Ministra Sprūdža karaļvalsts kuslā Dombrovska valdībā». Rakstā teikts, ka Ušakovs partijas bukletu «Tava Rīga» izdod par pašvaldības līdzekļiem:

«Par reģioniem atbildīgais ministrs nav pamanījis pat to, ka viņa padomnieka raksti atrodami pat Rīgas mēra Nila Ušakova par pašvaldību līdzekļiem izdotajā «Saskaņas centra» reklāmas bukletā «Tava Rīga». Zinot Ušakova nekaunīgo agresivitāti, nav nekāds pārsteigums, ka viņš izmantos pašvaldību līdzekļus, lai reklamētu pats sevi un biedru Ameriku. Izdevums «Tava Rīga» ir nekaunīgs pierādījums tam,» rakstīja Otto Ozols.

*

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu