Bērziņš: Valsts prezidenta ievēlēšanas process nebūs īss, un gaidāmi pārsteigumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Andris Bērziņš būdams vēl šajā amatā nevēlas vērtēt potenciālos prezidenta amata kandidātus, tādējādi nevienu īpaši neizceļot, bet atzīst, ka ievēlēšanas process nebūs īss un tajā ir gaidāmi pārsteigumi.

Šorīt intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma», Bērziņš atteicoties vērtēt potenciālos Valsts prezidenta amata kandidātus, norādīja, ka izvēli atstāšot 100 ievēlēto Saeimas deputātu ziņā.

Tomēr viņš piebilda, ka jaunā Valsts prezidenta amata

kandidāta meklēšanas un ievēlēšanas procesā ir sagaidāmi pārsteigumi.

«Pašlaik notikumu attīstības gaita šajā jautājumā liecina, ka nebūs īss un konkrēts rezultāts. Tomēr kompromiss būs jāmeklē un esmu pārliecināts, ka parlaments to atradīs,» sacīja Bērziņš.

Jau ziņots, ka vakar Latvijas Zaļā partija (LZP) valdes sēdē vienojās kā Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīt aizsardzības ministru un partijas līdzpriekšsēdētāju Raimondu Vējoni.

LZP ietilpst Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS), un ZZS 11.maijā valdes un frakcijas kopsēdē lems par kopīga Valsts prezidenta kandidāta izvirzīšanu. Kā šodien aģentūrai LETA sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, ZZS, izvirzot savu Valsts prezidenta kandidātu, izvēlēsies starp Vējoņa un Liepājas domes priekšsēdētāja Ulda Seska kandidatūrām.

Jau iepriekš valdošās koalīcijas partneri - nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai» (VL-TB/LNNK) un «Vienotība» - norādīja, ka par Vējoņa kandidatūru Valsts prezidenta amatam lems, ja ZZS viņu oficiāli izvirzīs, tomēr pagaidām būtisku iebildumu valdības partneriem pret šo kandidātu neesot. Šiem politiskajiem spēkiem nākamnedēļ paredzētas sanāksmes, kur plānots lemt par kandidātiem Valsts prezidenta amatam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu