Elita Patmalniece: «Mēs varam ietekmēt prezidenta izvēles procesu»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki aicina iedzīvotājus piedalīties līdzdalības kampaņā MansPrezidents.lv, kur katrs var virtuāli nobalsot par sabiedrības un Saeimas deputātu virzītiem Valsts prezidenta amata kandidātiem. MansPrezidents.lv jaunākajā video sērijā modes māksliniece Elita Patmalniece stāsta, kādu viņa gribētu redzēt nākamo prezidentu.

«Prezidentam vajadzētu spēt vienot sabiedrību Latvijā, saprotamā veidā skaidrojot nopietnus jautājumus, norises un procesus valstī. Viņam jāprot vienkārši pastāstīt lietu būtību,» norāda māksliniece un cer, ka nākamais prezidents spēs iedrošināt un iedvesmot cilvēkus Latvijā darboties un nepagurt.

Iniciatīvas mājas lapa

Modes dizainere aicina nebūt pasīviem kritizētājiem, bet aktīvi sekot līdzi notikumiem un iesaistīties diskusijās par nākamās valsts galvas izraudzīšanos, jo, tikai «parādot savu viedokli, mēs varam ietekmēt prezidenta izvēles procesu. Ļoti ceru, ka politiķi ieklausies MansPrezidents.lv balsojuma rezultātos.»

Jau ziņots, ka līdz prezidenta ievēlēšanai jūnija sākumā norit līdzdalības kampaņa MansPrezidents.lv, kurā ikviens Latvijas pilsonis, kurš sasniedzis 16 gadu vecumu, var nobalsot par kādu no deputātu vai iedzīvotāju izvirzītajiem kandidātiem. Līdz šim par savu prezidentu nobalsojuši jau vairāk nekā 11 500 cilvēku. MansPrezidents.lv balsojums ir atklāts, un tā norisei un balsu skaitam var sekot līdzi jebkurā brīdī. Balsojuma rezultāts tiks nodots Saeimas deputātiem Valsts prezidenta ievēlēšanas dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu