Pildegovičs: Krievija pirms vairākiem gadiem atteikusies iesaistīties Austrumu partnerībā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jau pirms vairākiem gadiem Krievijai piedāvāts iesaistīties Austrumu partnerībā, taču tā no šādas iespējas atteicās, ceturtdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs.

Krievija norādījusi, ka tā ir Eiropas Savienības stratēģiskais partneris un tādējādi «nevēlas iesaistīties dažādos reģionālos projektos».

Pildegovičs uzsvēra, ka Austrumu partnerība nekādā gadījumā nav vērsta pret Krieviju, kas vairākkārt skaidrots arī pašai Krievijai.

Tāpat viņš norādīja, ka Krievija labprātāk dod priekšroku nevis sadarbībai ar ES, bet gan muitas savienībām, balstot valstu sadarbību un protekcionisma pamata.

Vienlaikus Pildegovičs uzsvēra, ka Latvijai svarīgi uzlabot attiecības ar Baltkrieviju. Viņš atzina, ka pēdējo 20 gadu laikā Latvijas attiecības ar Baltkrieviju bijušas sarežģītas, un tikai pēdējā laikā «tās izdevies atsaldēt».

Pildegovičs pauda, ka Rīgā notiekošais Austrumu samits ir laba iespēja, kā uzlabot attiecības ar šo kaimiņvalsti, veicinot sadarbību dažādās nozarēs. Viens no jautājumiem, kas interesējot abas puses, ir ceļošanas nosacījumu atvieglošana.

«Baltkrievijas gadījumā tendence ir pozitīva. Iepriekšējos gados Austrumu partnerības samitu no Baltkrievijas puses ir apmeklējis vēstnieks, bet šoreiz - ārlietu ministrs,» sacīja Pildegovičs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu