Rinkēvičs: Austrumu partnerības politika tiks turpināta līdzšinējā virzienā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Savienība (ES) turpinās Austrumu partnerības politiku tajā pašā virzienā kā līdz šim, vairāk izmantojot individuālu pieeju, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Viņš norādīja, ka tas tiks pausts arī Austrumu partnerības deklarācijā, un tās saturu nav plānots mīkstināt.

«Rīgā tiks skaidri pateikts, ka Austrumu partnerības projekts tiks turpināts,» sacīja Rinkēvičs.

Ministrs norādīja, ka ES durvis Austrumu partnerības valstīm ir atvērtas, vienlaikus norādot, ka, lai kāda no tām reāli varētu iestāties ES, «ir ejams tāls ceļš».

Tāpat ministrs pauda, ka dažādu valstu pārstāvniecības līmenis Rīgā notiekošajā samitā ir ļoti augsts, un nekad nav bijis tā, ka uz kādu šādu samitu ierastos visu Eiropas valstu līderi. Ielūgums uz samitu tiek sūtīts nevis valstu līderiem, bet gan valstīm. «Tas ir katras valsts lēmums, kādā līmenī pārstāvēt sevi samitā,» piebilda Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka Rīgā ceturtdien sākas ES Austrumu partnerības samits, kas ir viens no galvenajiem notikumiem Latvijas prezidentūras laikā ES padomē. Samits ilgs līdz piektdienai, 22.maijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu