Melbārde neredz pamatu Rubeņa atbrīvošanai no Nacionālā teātra direktora amata

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) Ojāra Rubeņa darbu Latvijas Nacionālā teātra direktora amatā vērtē ļoti pozitīvi un patlaban neredz pamatu sarunai par viņa atbrīvošanu no amata, informēja ministres padomniece Dagnija Grīnfelde.

Jau ziņots, ka Kultūras ministrija iepazīsies ar tiesas spriedumu digitālās televīzijas krimināllietā un tad lems, vai tiesas sprieduma dēļ Rubenim varētu liegt vadīt Nacionālo teātri.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 15.maijā nolēma atzīt par vainīgiem 13 digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētos, septiņiem no viņiem piespriežot reālu cietumsodu, bet sešiem nosakot naudas sodus. Tikmēr piecas personas attaisnotas un viena atbrīvota no kriminālatbildības.

Rubenis ir starp tiem sešiem notiesātajiem, kuriem piespriesti nauda ssodi,

taču šo tiesas spriedumu vēl ir iespējams pārsūdzēt. Viņam piespriests naudas sods 18 000 eiro apmērā. Motivētais tiesas spriedums būs pieejams pēc vairākiem mēnešiem. Precīzs pilna sprieduma pieejamības datums tiks nosaukts 29.maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu