Levits pats uzskata, ka viņam ir labas izredzes tikt ievēlētam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidenta amatam nevajadzētu būt politiskās tirgošanās objektam - tā uzskata prezidenta amata kandidāts Egils Levits, dēvējot Latvijas politikā notiekošās «uzmešanas» par nožēlojamu realitāti, kas būtu jāmaina. Portāls TVNET piedāvā interviju ar Levitu.

Levits uzskata, ka viņam ir labas izredzes tikt ievēlētam par Valsts prezidentu. Bet, ja viņu neievēlēs, Levits nejutīsies ne sarūgtināts, ne atvieglots. «Tas būtu milzīgs izaicinājums, un domāju, ka es varētu to labi un kvalitatīvi pildīt.»

Lūgts nosaukt vienu konkrētu darbu, ko vēlētos izdarīt prezidenta amatā, Levits sacīja, ka mudinātu valdību un Saeimu vairāk domāt par cilvēkiem ar zemākiem ienākumiem.

Sociālai atbildībai līdz šim neesot bijusi pievērsta pietiekoša uzmanība, bet tagad par to rakstīts Satversmes preambulā. Šiem vārdiem ir dziļa jēga, bet tie jāpiepilda ar saturu. Pēc Levita domām,

labs Valsts prezidents ir tāds, kurš redz notikumu attīstību 5-15 gadus uz priekšu.

Viņš vēlas redzēt Latviju kā ilgtspējīgu valsti.

Aicināts izteikt vērtējumu par pašreizējo prezidentu, Levits norāda, ka pilsoņiem būtu jārespektē Valsts prezidents. Tiesa, viņa uzstādījumi atšķiras no tagadējā un iepriekšējo prezidentu uzstādījumiem.

Viņš uzskata, ka Valsts prezidenta amatam nevajadzētu būt politiskās tirgošanās objektam.

Lai gan patlaban tā ir realitāte, Levits jūtas brīvs. Tas, ka cilvēki viens otru «uzmet», sola vienu, bet dara citu, viņaprāt, ir nožēlojama realitāte, bet tā neiespaido Levita rīcību.

Pārējos kandidātus Valsts prezidenta amatam Levits vērtē kā solīdus cilvēkus. Ar «Saskaņas» virzīto Sergeju Dolgopolovu viņam ir būtiskas uzskatu atšķirības vairākos jautājumos, bet citās jomās redzami saskarsmes punkti, piemēram, valsts pārvaldes jautājumos.

Savukārt kā uzskatu atšķirību Levits minēja savu nostāju, ka

demokrātiskai Latvijas partijai nedrīkstētu būt draudzības līgumi ar partijām, kuru demokrātiskums ir apšaubāms.

Otrā intervijas daļa TVNET būs pieejama pēc dažām dienām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu