Krustiņš atbrīvots no darba «Latvijas Avīzes» redakcijas padomē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Voldemārs Krustiņš atbrīvots no darba «Latvijas Avīzes» redakcijas padomē. Krustiņš teica, ka uzņēmuma «Lauku avīze» valde viņam pavēstījusi, ka viņa pakalpojumi vairs nav vajadzīgi.

"Šobrīd "Latvijas Avīzē vairs nestrādāju," sacīja Krustiņš.

Atbildot uz jautājumu par iespējamo politisko spiedienu, Krustiņš pauda, ka izdarījis šādu pieņēmumu, saņemot paziņojumu par sevis atbrīvošanu no darba.

«Es to nesaistu ar vēršanos pret sevi, bet gan avīzi kopumā. Uz avīzes pirmās lappuses rakstīts, ka tas ir nacionāli konservatīvs laikraksts.

Tas nozīmē, ka redakcionālā darbība nav vērsta par labu «Vienotība», Nacionālajai apvienībai vai kādai citai no pašreiz Saeimā pārstāvētajām partijām

. Acīmredzot tas kādam traucē,» sacīja Krustiņš.

Savukārt, komentējot atbrīvošanu no darba, viņš pauda: «Man valde vienkārši paziņoja, ka mani pakalpojumi uzņēmumā vairs nav vajadzīgi. Es to saistu ar kursa maiņu avīzes darbā, un tas varētu būt saistīts gan ar Valsts prezidenta vēlēšanām, gan daudz ko citu» sacīja Krustiņš.

Krustiņš ir «Latvijas Avīzes» dibinātājs un šajā laikrakstā nostrādājis 28 gadus.

Jau ziņots, ka Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) aģentūru BNS informēja, ka Valsts prezidenta vēlēšanas Latvijā ir aptumšojis sen nepieredzēts apdraudējums vārda brīvības un žurnālistikas pamatprincipiem.

Viņa apgalvo, ka spiediens tiek vērsts pret «Latvijas Avīzes» izveidotāju Voldemāru Krustiņu. Izskanējis, ka tas ir noticis saistībā ar laikraksta publikācijām saistībā ar drīzumā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām. «To apstiprina arī mana rīcībā esošā informācija,» piebilst Mūrniece.

Valsts prezidenta vēlēšanas gaidāmas 3.jūnijā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu