Žurnālistu asociācija satraukta par «Latvijas Avīzes» izdevēja politisko spiedienu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) ir satraukta par «Latvijas Avīzes» izdevēja - AS «Lauku Avīze» - izdarīto politisko spiedienu uz laikraksta izveidotāju un redakcijas padomes priekšsēdētāju Voldemāru Krustiņu. Turklāt tas noticis saistībā ar laikraksta publikācijām par drīz gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām.

LŽA uzskata, ka šis ir kārtējais piemērs tam, kā Latvijā daži mediju īpašnieki uztver medijus un žurnālistus - tikai kā savas politikas ruporus un reklamētājus.

Nav pieņemams, ka mediju īpašnieki ierobežo redakcionālo neatkarību,

kas ir nostiprināta arī likumā «Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem». Tāpat nav pieņemams, ka īpašnieki medijus izmanto no sabiedrības acīm slēptā cīņā par ietekmi politikā vai kādu ekonomisku interešu sasniegšanai.

LŽA aicina laikraksta «Latvijas Avīze» redakcijas vadību neklusēt un informēt sabiedrību, kādā veidā izpaužas īpašnieku spiediens uz redakcionālo politiku.

TVNET jau ziņoja, ka Krustiņš atbrīvots no darba «Latvijas Avīzes» redakcijas padomē. Krustiņš teica, ka uzņēmuma «Lauku avīze» valde viņam pavēstījusi, ka viņa pakalpojumi vairs nav vajadzīgi. «Šobrīd «Latvijas Avīzē» vairs nestrādāju,» sacīja Krustiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu