NATO ģenerālis: Krievija divu dienu laikā var ieņemt Baltijas valstis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija var ieņemt Baltijas valstis divu dienu laikā, un NATO būtu grūti reaģēt uz šādu grafiku alianses ilgstošās lēmumu pieņemšanas procedūras dēļ, paziņoja Čehijas bruņoto spēku ģenerālis Petrs Pavels, kurš jūnijā kļūs par NATO Militārās komitejas priekšsēdētāju.

«Krievija var ieņemt Baltijas valstis divās dienās. NATO tajā laikā nebūs spējīga reaģēt uz [šo] situāciju. NATO vajadzēs apsvērt tās pozīciju attiecībā uz to, vai sākt karu, iespējams, pat kodolkaru Baltijas valstu dēļ,» ģenerālis trešdien sacīja Čehijas sabiedriskajai raidorganizācijai CTK.

«Ja mēs no tehniskā skatu punkta ņemam vērā, cik lielus spēkus Krievija būtu spējīga nosūtīt uz Baltijas valstīm, šo valstu sauszemes teritoriju un to bruņoto spēku daudzumu, tad būtu iespējams ieņemt Baltijas valstis dažu dienu,» viņš piebilda.

Cits jautājums ir NATO piektā paragrāfa iedarbināšana, ka arī iespējama kodolieroču izmantošana, norādīja Pavels.

«Viena no NATO vājajām vietām ir sarežģītais lēmumu pieņemšanas process. Tas ir rezultāts tam, ka NATO ir 28 valstis, kurām ir jāpanāk kopīga pozīcija attiecībā uz visiem jautājumiem. Toties Krievija lēmumus var pieņemt ļoti ātri, dažu stundu laikā,» uzsvēra ģenerālis.

Viņš piebilda NATO ātrās reaģēšanas spēki var reaģēt uz konfliktsituācijām ātrāk nekā notiek alianses lēmumu pieņemšanas process, kas nozīmē, ka šo procesu ir jāpaātrina.

Pavels trešdien uzstājās Čehijas galvaspilsēta Prāgā notiekošā drošības jautājumiem veltītā konferencē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu