Organizatori ļoti pozitīvi vērtē Eiropraida pasākumu norisi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropraida nedēļa noritēja ļoti labi un arī lesbiešu, geju, transpersonu (LGBT) vietējās kopienas un atbalstītāju dalība pasākumos vērtējama ļoti pozitīvi, aģentūrai LETA sacīja LGBT un viņu draugu apvienības «Mozaīka» valdes priekšsēdētāja Kristīne Garina.

Viņa arī izteica milzīgu pateicību policijai par ļoti labo sastrādāšanos pasākumu organizēšanas un norises laikā.

Garina norādīja, ka, atšķirībā no citiem gadiem, šoreiz cilvēkiem bija lielākas iespējas iesaistīties Eiropraida gājienā. Piemēram, gājienam virzoties pa Brīvības ielu, uz trotuāriem varēja redzēt samērā daudz pozitīvu un neitrālu cilvēku, savukārt negatīvi noskaņoto skaits bija neliels.

Nākamais praida gājiens Rīgā plānots 2018.gadā, kad Latvijas galvaspilsētā norisināsies Baltijas praids.

Kā ziņots, no 15.jūnija līdz 21.jūnijam Latvijā Eiropraida nedēļā norisinājās aptuveni 50 šim notikumam veltīti pasākumi - gan konferences, gan dažādi kultūras un izklaides notikumi.

Eiropraida centrālais notikums bija «EuroPride 2015» gājiens un sapulce, kas 20.jūnijā norisinājās Vērmanes dārzā un tā apkaimē. Gājienā caur Rīgas ielām piedalījās aptuveni 5000 cilvēku, atklāja pasākuma organizatori. Gājiens noslēdzās bez būtiskiem starpgadījumiem un protestiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu