Vējonis domā jau par nākamo prezidentūras termiņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis savu prezidenta amatam salīdzinoši nelielo vecumu uzskata par priekšrocību un iespēju politiskajai elitei ar viņu rēķināties ilgāk nekā vienu termiņu šajā amatā.

Intervijā laikrakstam «Diena» Vējonis savu nelielo vecumu minētajam amatam uzskata par priekšrocību un piebilda, ja kādam nepatīk, ka gados jauns un aktīvs prezidents, tā teikt, izlec uz kopējā fona, tad tieši ir jāstrādā pašiem, lai Latvijā būtu attīstība.

Tāpat pēc Vējoņa domām Latvijā sabiedrībā valda uzskats, ka Valsts prezidents atrisinās visas valstī neatrisinātās problēmas.

Ka viņš ir tāds kā gala soģis visam, kas notiek valstī.

«Lieki teikt, ka tas nav vienkārši. Kaut vai tāpēc, ka Valsts prezidentam Latvijā nav nekādu speciālu darbības programmu, kuru gadījumā viņš varētu precīzi definēt, ko vēlas sasniegt. Turklāt viņš fiziski nepiedalās lēmumu pieņemšanā - nedz valdībā, nedz Saeimā. Iespējams, veiksmīgs ir tas prezidents, kura darbības laikā sabiedrības apmierinātība ar parlamenta un valdības darbu būs cēlusies. Ja cilvēki redz, ka prezidents ir centies procesus lēmumu pieņemšanā ietekmēt,» stāsta Vējonis.

Lai gan Vējonis uzskata, ka valdībām ir jāļauj strādāt, taču procesiem sākot buksēt un nespējot vienoties būtiskos jautājumos, prezidentam ir jāiejaucas.

Tāpēc viņš kā prezidents apņēmies darīt to, ko priekšteči faktiski nav izmantojuši, - uzturēt pastāvīgu dialogu ar Saeimā pārstāvētajām partijām. Parasti Valsts prezidenti aicina partijas uz sarunām, kad ir jāveido jauna valdība, bet, pēc viņa domām, šim dialogam ir jābūt regulāram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu