Puse Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Latvijā tiek ievērotas cilvēktiesības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

51% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijā tiek ievērotas cilvēktiesības, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas rezultāti.

Vairākums aptaujāto, proti, 47% ir pārliecināti, ka cilvēktiesības tiek drīzāk ievērotas, un tikai 4,2% uzskata, ka tās tiek ievērotas pilnībā.

33,3% iedzīvotāju pauda pārliecību, ka cilvēktiesības Latvijā drīzāk netiek ievērotas, turklāt vēl 9,3% aptaujāto norādīja, ka cilvēktiesības valstī vispār netiek ievērotas.

Šogad divas reizes sarucis to personu skaits, kuras bija pārliecinātas, ka cilvēktiesības Latvijā tiek ievērotas pilnībā - pērn tādu bija 8,7%, kas bija lielākais fiksētais rādītājs pēdējo astoņu gadu laikā. Mazākā pārliecība par pilnīgu cilvēktiesību ievērošanu Latvijā sasniegta 2011.gadā, kad tikai 2,6% iedzīvotāju domāja, ka cilvēktiesības Latvijā tiek pilnībā ievērotas.

2011.gadā vairums cilvēku bija pārliecināti, ka cilvēktiesības Latvijā netiek ievērotas, turklāt katrs piektais Latvijā uzskatīja, ka tās pilnībā netiek ievērotas. Pēc 2011.gada cilvēku attieksme attiecībā pret cilvēktiesību ievērošanu Latvijā uzlabojās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu