Ždanoka uzskata, ka Latvijas prezidentūra norisinājās gludi, taču īpaši neizcēlās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas pirmā prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē norisinājās gludi, taču īpaši neizcēlās, uzskata Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Tatjana Ždanoka.

Lūgta komentēt Latvijas prezidentūras sešu mēnešu veikumu, Ždanoka sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka tā norisinājusies diezgan gludi, jo «nebija ne kritienu, ne lēcienu», taču kopumā prezidentūra neizcēlās ar pamanāmību.

Jau ziņots, ka Latvija par savas pirmās prezidentūras darbības prioritātēm bija noteikusi informācijas sabiedrības stiprināšanu un tās piedāvāto iespēju izmantošanu ES nākotnes attīstībai, ES lomas stiprināšanu globālā mērogā, labklājības un drošības telpas veidošanu ES kaimiņu reģionos, kā arī veicināt konkurētspējīgāku ES kā pamatu izaugsmei, cilvēka dzīves kvalitātes uzlabošanai un ieguldījumu nākotnes attīstībā.

Trio prezidentūru 2014.gada otrajā pusgadā ievadīja Itālija, tai šī gada pirmajā pusē sekojot Latvijai, savukārt gada otrajā pusgadā to noslēgs Luksemburga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu