Pabriks: valdībai jāsniedz garantijas, ka bēgļi integrēsies latviešu vidē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdībai ir jāsniedz garantijas, ka bēgļi, ja tie tiks uzņemti, integrēsies latviešu vidē, intervijā telekanāla LNT raidījumam «900 sekundes» teica Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks.

Pabriks uzsvēra, ka ir jāņem vērā līdzšinējā imigrācija Latvijā. «Ja mēs runājam par integrācijas kapacitāti, tad pēc otrā pasaules kara līdz 1989.gadam Latvijā iebraukuši no PSRS vismaz 700 tūkstoši cilvēku. Tā ir trešā daļa no iedzīvotāju skaita. Šis skaitlis jāņem vērā. Domāju, ka šie argumenti Latvijai ir labi, lai mēs varētu runāt par [bēgļu] skaita samazinājumu,» teica Pabriks.

EP deputāts uzsvēra, ka jautājums nav tikai par bēgļu skaitu, bet gan par principiem, kā tie tiks uzņemti. «Kas būs pēc gada, diviem, vai trīs? Vai paši izvēlēsimies bēgļus, vai kāds mums tos uzspiedīs? Gribu dzirdēt arī garantijas no valdības par to, vai šie bēgļu pilnībā spēs integrēties latviešu vidē,» sacīja Pabriks.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka loalīcijas partneri pirmdien spriedīs par bēgļu iespējamo uzņemšanu Latvijā. Sanāksme notiks pirmdien plkst.9 Ministru kabinetā, aģentūrai BNS apstiprināja Ministru prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis («Vienotība») sacīja, ka vienīgais atlases kritērijs patvēruma meklētājiem būs tas, vai viņi kvalificējas bēgļa statusam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu