Auziņš: Vējonim jāspēj definēt valsts ilgtermiņa attīstības vīziju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidentam ir jābūt redzējumam par Latvijas attīstību ilgtermiņā, kā arī jāspēj to definēt sabiedrībai, jāspēj aizraut iedzīvotājus, intervijā telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» pauda Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, kurš pats bija izteicis gatavību kļūt par Valsts prezidenta kandidātu.

Auziņš uzskata, ka Latvijā pietrūkst cilvēka ar šādu vīziju. Valsts prezidents, viņaprāt, ir tā persona, kura var nedaudz abstrahēties no ikdienā risināmiem jautājumiem, piemēram, budžeta veidošanas un Grieķijas krīzes.

«Prezidentam ir jābūt redzējumam par Latvijas attīstību ilgtermiņā, ko sabiedrībai jāspēj nodefinēt. Galvenais ir aizraut sabiedrību [..],» pauda Auziņš, piebilstot, ka gadījumā, ja būs šāds vienots attīstības vektors, arī virkne sociālu jautājumu būs vieglāk risināmi.

Kā ziņots, nākamais Valsts prezidents Raimonds Vējonis, stājoties prezidenta amatā, šodien plkst. 9 Saeimā dod svinīgo solījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu