Tiesnešu biedrība: pagaidām pāragri spriest, vai sods Liepājas pedofiliem bijis adekvāts

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagaidām ir pāragri spriest, vai sods Liepājas pedofiliem bijis adekvāts, intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» teica Latvijas Tiesnešu biedrības priekšsēdētājs Juris Siliņš.

Viņš atgādināja, ka virsprokurors ir iesniedzis protestu par sabiedrībā plašu rezonansi izraisījušo tiesas spriedumu un to, vai sods abiem vīriešiem, kuriem par mazgadīgas meitenes pavešanu netiklībā piespriests piespiedu darbs, ir bijis adekvāts.

«Pagaidām ir jāuzgaida,» pauda Siliņš.

Vienlaikus Siliņš atgādināja, ka tiesnešiem ir izstrādātas komunikācijas vadlīnijas, kurās spriedumu skaidrošana sabiedrībai noteikta kā vajadzīga, taču

tas, cik plaši spriedumus skaidrot sabiedrībai, ir katra tiesneša izvēle.

Runājot par spriedumu abiem vīriešiem, Siliņš norādīja, ka lieta tika skatīta slēgtās sēdēs, tāpēc, ņemot vērā dažādus argumentus, tiesnese ir izvēlējusies par spriedumu nerunāt.

Jau vēstīts, ka Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors iesniedzis apelācijas protestu par Liepājas tiesas spriedumu diviem vīriešiem, kuriem par mazgadīgās pavešanu piespriests piespiedu darbs. Spriedums noprotestēts daļā par soda mīkstumu.

Apelācijas protestā izteikti iebildumi par tiesas argumentāciju, kas bija par pamatu piespiedu darba piemērošanai abiem apsūdzētajiem. Protestā lūgts piemērot apsūdzētajiem smagāku soda veidu – brīvības atņemšanu.

Par Liepājas tiesas spriedumu notika protesta akcijas Rīgā un Liepājā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu