Deputāts Abu Meri: Bēgļiem Latvija ir tranzītvalsts

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijai bēgļi noteikti jāuzņem, bet ne tik daudz, kā Libānai, Anglijai, Vācijai vai Zviedrijai, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja 12.Saeimas deputāts Hosams Abu Meri («Vienotība»).

Viņš noraidīja iespēju, ka cilvēki no Āfrikas Latvijā ieradīsies, lai meklētu sociālos labumus. Politiķis atgādināja, ka

pārsvarā dažādi bēgļi Latviju izmanto vien kā tranzīta valsti, lai dotos citur. «Kur gan šeit ir sociālais labums?»

retoriski jautāja Abu Meri.

Tāpat viņš uzsvēra, ka ir

nepieciešams domāt par Latvijā ieradušos cilvēku integrāciju, lai perspektīvā viņi kļūtu par valsts patriotiem.

Abu Meri pauda, ka pārstāv arābu organizāciju, kurā ietilpst 100 arābu, no kuriem visi runā latviešu valodā, «atšķirībā no dažiem procentiem iedzīvotāju, kuri joprojām runā tikai krievu valodā».

Vienlaikus Abu Meri atzina, ka «ļoti grūts jautājums» būs vienošanās ar koalīcijā ietilpstošo Nacionālo apvienību par Āfrikas bēgļu uzņemšanu.

«Mēs nevaram Latvijai apkārt uzbūvēt lielu sienu un dzīvot izolēti.

Mēs esam daļa no Eiropas Savienības,» sacīja deputāts.

Saskaņā ar ES tieslietu un iekšlietu ministru lēmumu, ES dalībvalstis uzņems 54 760 bēgļus. Latvija sanāksmē palikusi pie savas pozīcijas, norādot uz gatavību brīvprātīgā kārtā uzņemt 250 bēgļus. Paredzēts, ka Eiropas migrācijas programmas ietvaros Latvija uzņems 50 bēgļus, bet mītnes vietas programmā no Itālijas un Grieķijas - 200 bēgļus. Par katru no bēgļiem Latvija saņems sešus tūkstošus eiro Patvēruma meklētāju fondā, palīdzot bēgļiem apgūt latviešu valodu un īstenojot integrācijas politiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu