Spure: dzimumnoziedzniekiem cietums nepalīdz atbrīvoties no noslieces

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Dzimumnoziedzniekiem, kuri savas seksuālās tieksmes apmierinājuši ar bērniem, cietums nepalīdz atbrīvoties no noslieces, piektdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes vadītāja Ilona Spure.

Viņa norādīja, ka šādos gadījumos problēma saistīta ar cilvēka psihi, ar «notiekošo viņa galvā».

Spure atzina, ka pēdējo trīs gadu laikā cilvēki, kuri nonākuši cietumā par dzimumnozieguma izdarīšanu,

20% gadījumu jau iepriekš ir «sēdējuši» par līdzīgiem nodarījumiem.

Tāpat viņa pauda skeptisku attieksmi pret ierosinājumu veikt dzumumnoziedznieku ķīmisko kastrāciju, norādot, ka pēc šādas procedūras veikšanas cilvēki var kļūt agresīvi un pastrādāt, piemēram, slepkavību.

Jau ziņots, ka par piecgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu teju piecu gadu garumā Liepājas tiesa 13.jūlijā Jevgēņiju Smirečanski sodīja ar piespiedu darbu uz 240 stundām un probācijas uzraudzību vienu gadu, bet Oļegu Smirečanski ar 200 stundu piespiedu darbu un probācijas uzraudzību.

Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors iesniedzis apelācijas protestu par šo Liepājas tiesas spriedumu. Protestā lūgts piemērot apsūdzētajiem smagāku soda veidu – brīvības atņemšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu