Vējonis: latviešu strēlnieki ir mūsu zemes un tautas neatņemama daļa

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latviešu strēlnieki ir mūsu zemes un tautas neatņemama daļa, sestdien, atklājot Latviešu strēlnieku bataljonu Organizācijas komitejai veltītu piemiņas plāksni, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents norādīja, ka, atklājot šo plāksni, veltītu latviešu strēlniekiem, mēs turpinām kopt un veidot mūsu tautas vēsturi. «Ja mūsu nācijas valstiskā veidojuma sākums ir 1918.gada 18.novembris, atcerēsimies, ka šīs jaunās valsts un tās armijas militārais pirmsākums agrāks – tā bija latviešu strēlnieku bataljonu izveidošana,» uzsvēra prezidents.

Vējonis norādīja, ka tieši pateicoties strēlniekiem - virsniekiem, kuri bija mācījušies Krievijas militārajās skolās un ar labu militāro pieredzi – jaunās Latvijas armijas izveide notika ātri un stabili.

«Latviešu strēlnieki ir mūsu zemes un tautas vēstures neatņemama daļa. Šī piemiņas plāksne apliecinās, ka mēs atceramies strēlnieku drosmi un pašaizliedzību. Ikvienā no mums ir «karavīra gēns», kas mostas laikā, kad nepieciešams aizstāvēt savu valsti. Lai arī diendienā tas veicina mūsu ticību sev, savai valstij un drošai rītdienai,» teica Valsts prezidents.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka svinīgā ceremonija, ar kuru atklāta Latviešu strēlnieku bataljonu Organizācijas komitejai veltītā piemiņas plāksne pie ēkas Tērbatas ielā 1/3, sestdien pulcēja aptuveni 200 cilvēku. Piemiņas plāksnes atklāšanas ceremonijā piedalījās aptuveni 200 cilvēki, starp kuriem bija daudz zemessargu un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru. Gandrīz visi pasākuma apmeklētāji bija atsaukušies organizatoru aicinājumam un pie apģērba piesprauduši baltu puķi.

Svinīgajā piemiņas plāksnes atklāšanas ceremonijā piedalījās Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, NBS komandieris Raimonds Graube un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu