Vai tiek gatavota jauna partija? Izskanējušie uzvārdi: Kalniete, Levits, Viņķele

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partijas «Vienotība» valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa izteikusies, ka īstais iemesls Sandras Kalnietes vēlmei pamest partijas valdi varētu būt iespējama jauna politiskā spēka veidošana, uzrunājot arī Egilu Levitu. Savukārt Kalnietes padomnieks sarunā ar portālu TVNET noliedz, ka politiķei būtu plāns dibināt jaunu partiju.

Kalnietes palīgs Pēteris Viņķelis sarunā ar TVNET sacīja, ka viņai nav nodoma dibināt jaunu politisko partiju. Arī pēc «Vienotības» valdes atstāšanas viņa plāno turpināt darboties partijas domē un frakcijā Eiropas Parlamentā.

Iespējams, ka kāds izplata runas par Kalnietes plāniem veidot jaunu partiju, bet Kalnietei ar to neesot nekāda sakara.

Viņš lūdza citēt Kalnietes piektdien veikto ierakstu «Facebookā». Viņa rakstīja: «Palieku partijas «Vienotība» biedre, piedalīšos partijas Domes un mūsu «Vienotības» frakcijas Eiropas Parlamentā darbā.

Tāpat arī turpināšu pildīt Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidentes pienākumus. Partijas vadītājai Solvitai Āboltiņai pateicos par līdzšinējo sadarbību, novēlu veselību un noturību. Ikviena partija vadītāja grūtākais izaicinājums ir pacelties pāri personīgajam un vienot dažādībā.»

Viņķelis sacīja - tā kā Kalnietei nav nodoma dibināt jaunu politisko spēku, arī jautājums par izskanējušām personālijām, piemēram, Levitu, nav aktuāls.

Ražuks: Kalniete atstāja partijas valdi krasi atšķirīgo viedokļu dēļ

Tikmēr «Vienotības» biedrs Romualds Ražuks stāsta, ka Kalniete atstājusi partijas valdi krasi atšķirīgo viedokļu dēļ. Viņš «RīgaTV 24» pauda, ka Kalniete ir liberāli domājošs līderis, izstāšanās no valdes droši vien ir promiešanas pirmās pazīmes, lai veidotu savu liberālu politisko spēku.

Egils Levits
Egils Levits Foto: Ieva Lūka/LETA

Levitam nav nodoma iesaistīties kāda politiskā spēka darbībā

Eiropas Savienības Tiesas tiesnesim Egilam Levitam, kurš kandidēja Valsts prezidenta vēlēšanās, piekāpjoties Raimondam Vējonim, nav nodoma iesaistīties kādas partijas darbībā.

Levits sarunā ar BNS apšaubījis izskanējušo, ka «Vienotības» valdi pametusī Kalniete varētu viņu uzrunāt, lai veidotu jaunu politisko spēku.

Es neesmu ne uzrunāts, ne man ir nodoms iesaistīties kādā politiskajā spēkā.
Ilze Viņķele
Ilze Viņķele Foto: Ieva Lūka/LETA

«Vienotības» valdes priekšsēdētāja Āboltiņa iepriekš sarunā ar BNS pieļāva, ka īstais iemesls Kalnietes vēlmei pamest partijas valdi varētu būt iespējama jauna politiskā spēka veidošana, uzrunājot Levitu, kurš vasaras sākumā kandidēja uz Valsts prezidenta amatu.

Āboltiņa izteica minējumu, ka Kalnietei varētu pievienoties arī deputāte Ilze Viņķele.

Kalnietes nosauktos iemeslus, ka partijas valdi viņa pamet aktīvā darba Eiropas Parlamentā dēļ, tostarp nespējot apmeklēt «Vienotības» valdes sēdes pirmdienās, Āboltiņa nodēvēja par «pievilktiem aiz matiem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu